Finikeli afetzedelere 1.3 milyonluk yardım

Finike'de 24-26 Ocak tarihlerinde meydana gelen hortum felaketinden zarar gören çiftçilere 1 milyon 339 bin 817 lira yardım gönderildi.

FİNİKE'de, 24-26 Ocak tarihinde yaşanan hortum, fırtına, dolu sonucu Hasyurt, Turunçova, Sahilkent ve Yeşilyurt mahallelerinde çok sayıda tarımsal alan zarar gördü. Tek gelir kaynağı tarım olan ve tarım sigortası (TARSİM) kapsamı dışında kalan afetzedelerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve tarımsal faaliyetlerine devam edebilmeleri amacıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından zarar gören çiftçilere dağıtılmak üzere 1 milyon 339 bin 817 lira gönderildi.  Finike Kaymakamlığı Acil Destek Hesabı'na gönderilen afet yardım ödeneğin, TARSİM kapsamı dışında kalan üreticilere bugün itibariyle dağıtımı yapılacak. Dağıtımdan yararlanacak olan üreticiler TC Kimlik Numaralarına açılmış olan hesaplarından nüfus cüzdanlarıyla işlem yapabilecek.

21 Mar 2019 - 11:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber