Demirtaş'a hakaret davasında dosya uzlaşma bürosuna gidecek

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında sosyal medyadan yaptığı paylaşım nedeniyle yargılandığı davada verilen 1 yıl 3 ay hapis ile 200 fidan dikip, 6 ay bakımlarını yapma cezası bir üst mahkemece iptal edilen Dilek Bozkurt Özgenç yeniden hakim karşısına çıktı. Özgenç'in beraatini istediği davada, dosya, uzlaşma bürosuna gönderilecek.

ANTALYA'DA yayınlanan bir derginin imtiyaz sahibi Dilek Bozkurt Özgenç, 17 Eylül 2015 tarihinde, sosyal medya hesabından HDPeski Eş Genel BaşkanıSelahattin Demirtaş ile ilgili paylaşımda bulunup, altına yorum yaptı. Mesaj, yüzlerce kullanıcı tarafından paylaşıldı. Demirtaş'ın avukatları da Dilek Bozkurt Özgenç hakkında 'halkı kin ve nefrete sürüklemek' ile 'hakaret ve tehdit' suçlarından savcılığa suç duyurusunda bulundu. Özgenç hakkında dava açıldı. Antalya 16'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında Dilek Bozkurt Özgenç, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ile aşağılama' suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. İyi hal indirimiyle 1 yıl 3 aya düşürülen ceza, 5 yıl süreyle ertelendi. Mahkeme 'hakaret' suçuna karşılık ise Özgenç'in 200 fidan dikip, 6 ay boyunca bu fidanların bakımını yapması yönünde karar aldı.

ÜST MAHKEME KARARI İPTAL ETTİ
Dilek Bozkurt Özgenç'in avukatı Anıl Yetişgin, cezaya itiraz ederek, kararın iptalini istedi. Nöbetçi ağır ceza mahkemesi itirazı kabul etti.  Üst mahkeme sıfatıyla davayı gören Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, sanığın 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' suçundan beraatine karar vererek, 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarından yeniden yargılanma yapılmasına hükmetti. Savcılığın Dilek Bozkurt Özgenç'in paylaşımının suç unsuru oluşturmadığı yönünde mütalaa vermesinin ardından karar iptal edildi. Dosya yeniden görülmesi için Antalya 16'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

YARGILAMA YENİDEN BAŞLADI
Yeniden görülmeye başlanan davanın duruşmasına tutuksuz sanık Dilek Bozkurt Özgenç ile taraf avukatları katıldı. Özgenç, daha önceki ifadelerini tekrar ettiğini belirterek, beraat kararı verilmesini istedi. Demirtaş'ın avukatları ise sanığın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın ifade özgürlüğü sınırlarını aştığını iddia ederek, ilk derece mahkemesinin verdiği kararda direnilmesi gerektiğini savundu. Mahkeme, dosyanın uzlaşma bürosuna sevk edilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

12 Nis 2019 - 16:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber