Büyükşehir ile Hangzhou şehri arasında işbirliği mutabakatı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Çin Halk Cumhuriyeti’nin Hangzhou şehri arasında kültür, turizm, eğitim ve ekonomi alanlarında işbirliği yapmayı amaçlayan mutabakat zaptı imzalandı.

ÇİN Halk Cumhuriyeti’nin Hangzhou kentinden gelen heyet Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Başdanışmanı Cansel Tuncer’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Çin Halkı Siyasi İstişare Konferansı Hangzhou Komitesi Başkanı Pan Jiawei, Hangzhou Belediyesi Ekonomi ve Enformasyon Bürosu Müdürü Xia Jiliang, Hangzhou Belediyesi Dışişleri Ofisi Direktör Yardımcısı Kong Desheng, CPPCC Hangzhou Fuyang Bölge Komitesi Başkanı Lu Hongquin, CPPCC Hangzhou Komitesi Bölüm Şefi Tong Hongjun ve Hangzhou Halkının Yabancı Ülkelerle Dostluk Derneği Ofisi Müdür Yardımcısı Wang Jie’den oluşan heyet yer aldı. 

Kültür, turizm ve ekonomi için işbirliği 
Ziyarette Antalya ile Hangzhou şehirleri arasında, dostluk ve işbirliğinin oluşturulması için çaba sarf etmeyi, karşılıklı eşitlik ve saygı temelinde tarihi mirasın korunmasını, çevre politikaları dahil olmak üzere kültür, turizm, eğitim ve ekonomi alanlarında değişim ve işbirliği yapmayı amaçlayan bir mutabakat zaptı imzalandı. Dostluk ve İşbirliği Mutabakat Zaptına imza koyan Büyükşehir Belediyesi Başdanışmanı Cansel Tuncer, bu mutabakatın iki ülke ve iki kent arasındaki kültürel, turizm ve ekonomik işbirliğini daha da artıracağını söyledi. Antalya’nın Türkiye’nin turizm başkenti olduğunu ifade eden Tuncer, her yıl milyonlarca yabancı turisti kentte misafir ettiklerini, özellikle Çinli turistlerin de Antalya’ya büyük rağbet gösterdiğini söyledi. Heyet Başkanı Pan Jiawei de her iki şehrin de G-20 zirvesine ev sahipliği yapması, tarihi ve doğal güzelliklere sahip olması, İpekyolu’nun başlangıç ve bitiş noktalarında yer alması gibi ortak noktaları olduğuna dikkat çekti. Jiawei, “İmzalanan mutabakat zaptı ile ülkelerimizin tarihi ve turistik şehirleri olan Antalya ile Hangzhou arasında sürdürülebilir bir işbirliğinin ilk temelleri atılıyor” diye konuştu. Pan Jiawei en kısa zamanda Antalya heyetini de kendi şehirlerinde misafir etmek istediklerini belirtti. Ziyaret karşılıklı hediyeleşme ile sona erdi.

06 Eyl 2019 - 13:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber