Bağlama kursuna kadınlardan yoğun ilgi

Konyaaltı Belediyesi Kadın Sanat ve Eğitim Lokali'nde yaz döneminde açılan bağlama kursu yoğun ilgi görüyor

Bağlama kursuna kadınlardan yoğun ilgi
Bağlama kursuna kadınlardan yoğun ilgi
Haber albümü için resme tıklayın

KONYAALTIBelediyesi Kadın Sanat ve Eğitim Lokali'nde yaz döneminde açılan bağlama kursuyoğun ilgi görüyor.

Konyaaltı Belediyesi Sanat Eğitim Merkezi (KONSEM) çatısı altında hizmete açılan Kadın Sanat ve Eğitim Lokali'nde, yaz dönemi kursları devam ediyor. Uncalı Mahallesi'ndeki Kadın Sanat ve Eğitim Lokali'nde kadınlar bağlama, dikiş, zumba, plates ve resim branşlarında eğitim alıyor. Hobi ve sanat kurslarıyla kadınlar sosyal yönlerini geliştirme fırsatı buluyor. Yaz dönemi kurslarından bağlama, kadınların ilgisini çekiyor. Bağlama eğitmeni Murat Can, eşliğinde çalışmalarını sürdüren kadınlar saz çalma hayallerini gerçekleştiriyor.

Kursiyerlerden Esra Sezgin, küçüklüğünden beri bağlama çalmak istediğini belirterek, "Kısa zamanda büyük bir yol kat ettim. Bağlama kadınlara daha çok yakışıyor. Bağlama çalmak ruhsal açıdan da iyi geliyor. Burada kendimi mutlu hissediyorum" dedi.

Kursiyer Nuray Ateş ise çok mutlu bir ortamda bulunduğunu söyleyerek, "Yeni arkadaşlıklar edindim. Müzikle olan bağımız belediyemizin bizlere böyle bir imkan sunmasıyla gerçek oldu. Bu merkez kadınlara birçok katkı sağlıyor. Sağlıklı bir beden için müzik hep hayatımızda olmalı. Müzikle geçirdiğimiz zaman içerisinde müziğin pozitif enerjisi bizlere iyi geliyor" diye konuştu.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kadın Sanat ve Eğitim Lokali'nde sadece kadınlara özel hobi ve meslek kursları açtıklarını söyledi. Kursların yoğun bir ilgi gördüğünü anlatan Muhittin Böcek, şunları söyledi: "Kadınlarımız birçok branşta eğitim alıyor. Resim, plates, yoga ve dikiş kursları gibi kurslarımız ile hem dolu dolu zaman geçiriyor hem de kendilerini sosyal yönden geliştiriyorlar. Amacımız bu kurslar ile kadınları daha özgür kılmak."

07 Ağu 2018 - 15:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

alanya belediyesine - alanya belediyesine iyi uykular dileriz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Ağustos 15:39

Çorum Haber