ALTSO'da şimdi ne olacak?

2013'ÜN

Haziran ayında yapılan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) seçimlerinde ipi göğüsleyip "başkan" seçilen Mehmet Şahin'le, "Şahin'e karşı seçim kaybeden" Mustafa Tuna, 1 Ekim'de yapılmasına karar verilen ALTSO seçimlerinde yeniden karşı karşıya gelmişlerdi.

Ve geçtiğimiz Cumartesi günü şok bir kararla seçimler Bakanlar Kurulu kararıyla 2018'in Nisan ayına ertelendi.

Seçime bir hafta kala yaşanan erteleme kararı elbette her iki tarafın destekçileri arasında soğuk duş etkisi yarattı ancak hem Şahin hem de Tuna, yaptıkları basın açıklamalarında "Şeriatın kestiği parmak acımaz. Hükümetin aldığı karara saygılıyız" dedi.

Peki şimdi ne olacak?

Erteleme kararı kime zarar verir, kimin işine yarar?

Aslında benzer bir karar 2013'te de alınmış, seçime sıkı bir şekilde hazırlanan Mehmet Şahin ve Mustafa Tuna, seçimlerin tam 7 ay ertelenmesiyle yeni bir sürece girmişlerdi.

Mehmet Şahin, 2013'teki erteleme kararının ardından seçim ofisini kapatmamış, 7 ay boyunca komite toplantılarına seçim ofisinde devam etmiş, nihayetinde ipi göğüsleyen taraf olmuştu.

Mustafa Tuna ise 2013'teki erteleme kararından bir gün sonra seçim ofisinin kapısına kilit vurmuş, yeni seçim tarihine kısa bir süre kalana kadar da açmamıştı.

Ancak bu kez her iki tarafın da seçim ofislerini kapatacağı bilgisine ulaştım.

Seçim ofisi demek, komite toplantıları için pek çok ekstra odaya sahip devasa bir ofisin kirası demek, burada özellikle akşamları çalışan komite üyelerinin yanı sıra ziyarete gelen esnafa yiyecek içecek ikramı demek, personel çalıştırmak demek, kısacası masraf üstüne masraf demek.

Geçen seçimde aylarca seçim ofisini açık tutarak destekçilerinin motivasyonunu aynı seviyede tutmayı başaran Mehmet Şahin, bu seçimde avantajlı, çünkü seçime ALTSO'nun mevcut başkanı olarak giriyor.

Dolayısıyla seçim ofisini açık tutmasına, kendisini ve projelerini burada anlatmasına gerek yok, zira geride kalan 4 yılda neler yaptığını zaten tüm kamuoyu yakından biliyor, izliyor.

Üstelik Şahin'in seçim sürecindeki yakın çalışma arkadaşları zaten hem kendi yönetim kurulu üyeleri hem de meclis üyeleri.

Seçim ofisinde toplanmalarına gerek yok, zira zaten her hafta yönetim kurulunda, her ay da mecliste bir araya geliyorlar, istişarelerini yapıyorlar.

Ancak aynı durum bu kez Mustafa Tuna için geçerli değil.

2013'te Mehmet Şahin'e karşı seçim kaybettiği için "eski rakibine seçim kaybedip yine karşısına çıkan başkan adayı" unvanıyla sahaya inen Mustafa Tuna'nın seçim ofisini kapatması durumunda yakın çalışma arkadaşlarıyla sık sık nasıl buluşacağı, 1 Ekim'deki seçime bir hafta kala iyice zirveye çıkan motivasyonu nasıl aynı seviyede tutacağı merak konusu.

Peki, seçimin ertelenmesi kime yarar, kime zarar verir?

Şu bir gerçek ki, seçimin ertelenmesi en çok Mehmet Şahin'e ve ekibine yarar.

Çünkü...

Birilerinin zoruna gitse de, birileri bu duruma çıldırsa da, Mehmet Şahin, Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Alanya'daki en yakın dostlarından biri.

Dolayısıyla, Alanya esnafı ve halkı için "han" talep edildiğinde oraya anında "hamam" yaptıran Bakan Çavuşoğlu'ndan yine Alanya halkı ve esnafı için hizmet istemeye, proje üretmeye devam edecek olan Mehmet Şahin'in eli bana göre şimdi daha da güçlendi.

Tuna'nın "Seçilirsek Ankara'ya gidip esnafa kredi bulmak için devlet desteği arayacağız" dediği bir süreçte, devletin en önemli isimlerinden biri olan Sayın Bakan'a bir telefon mesafesi kadar yakın olan Mehmet Şahin, bana göre 2018'in Nisan ayına kadar Alanya'yı hizmete boğmaya, dev projeleri birer ikişer hayata geçirmeye devam edecek, seçime bu şekilde hazırlanarak elini daha da güçlendirecektir.

Sözün özü...

Seçimin ertelenmesi Mehmet Şahin'e, dolayısıyla hizmet anlamında Alanya'ya büyük katkı sağlarken, seçim ofisini kapatması halinde birçok masraf kaleminden kurtulacak olan Mustafa Tuna'ya ise dağılacak motivasyonunu yeniden kazanamama ihtimali açısından da zarar getirecektir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber