Vatandaşa ‘Kanmayın’ uyarısı

Alanya’ya protokolünü ziyaret eden Tüm Engelliler Konfederasyonu Başkanı Nedim Kılıç, kendi isimlerini kullanarak vatandaşın iyi niyetini suiistimal edenler hakkında gerekli önlemlerin alınmasını istedi

Vatandaşa ‘Kanmayın’ uyarısı
Haber albümü için resme tıklayın

TÜMEngellilerKonfederasyonu Başkanı NedimKılıç, bir dizi temaslarda bulunmak ve konfederasyonun Alanya temsilcisiyle protokol imzalamak üzere Alanya’ya geldi. Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı’yı ziyaret eden Kılıç, konfederasyonun çalışmaları hakkında bilgiler verdi. İlçe temsilciliğine atanan Selam Zan'ı Alanya protokolüne tanıtan Kılıç, ziyaretler sırasında engelliler adına para toplayan veya kendi isimlerini kullanarak ticaret yapanlara müsaade edilmemesini istedi.
Kılıç, "Konfederasyon olarak, Türkiye'nin 81 ilinde düzenlenen çeşitli etkinliklere katılarak engelli vatandaşlarla bir araya geliyoruz. Onların sorunlarını dinliyor, çözüm yolları arıyoruz” dedi. Halkın yardım duygusunun kötü niyetli kişiler tarafından suiistimal edildiğini belirten Kılıç, “Engelli bireyi görmeden yardım vermeyin” çağrısında bulundu.
‘ONLARA KANIP SATIN ALMAYIN’
Kılıç, "Bizler 12,5 milyon engelliye sahip olan bir ülkede yaşamaktayız. Tüm engel gruplarımızın olduğunu ve hepsinin bu camiaya girdiğini tüm gönül dostlarımızın bilmesi gerekiyor. Biliyorsunuz ki Türkiye'de maalesef bazı kendini bilmezler engellilerimizi kullanarak, her yerde illerde, ilçelerde, köylerde engelliler adına gazete, dergi, tiyatro biletleri satıp tiyatro oynatmaktalar. Bunlardan bizler üzülüyoruz, hiçbir zaman haz almıyoruz. Bu ülkede gerek birey olarak gerek bu ülkenin bir insanı olarak bizlerin de bir kaderi paylaşan kardeşlerimiz olarak üzülüyoruz. Çünkü makamlara gidildiğinde veya bir esnafa gidildiğinde, 'Biraz önce yardımcı oldum' denildiğinde bu konu bizleri rencide ediyor. Bu konuyla ilgili olan güzel Alanya’mıza siz değerli basın mensupları aracılığıyla sesleniyorum. Bunların uzaktan yakından bizimle ilgisi yoktur. Bunlar para karşılığı bilet satıyorlar. O çalışan insanlar da maaşla çalışıyor. Bunlara hiç kimse yer vermesin. Sahip çıkmayın. Eğer engellilerin elinden tutacaklarsa, kendilerinin gözleriyle görerek engellilere yardımcı olmalarını, birebir kendilerinin yaşamasını istiyoruz. Bir Sivil Toplum Örgütü (STK) olarak Türkiye'de bizlere bağlı bulunan derneklerimiz ve federasyonlarımız da olmak şartıyla bütün camiamız adına yetkililere, dostlarımıza, büyüklerimize, iş adamlarımıza sesleniyoruz. Bu kendini bilmez insanlara bizleri kullandırmayın, bizlerin adına da hiçbir şey almayın. Yapacaksanız kendi elinizle yardım yapın, gerekirse bizi arayın biz sadece köprü vazifesi kuralım sizinle birlikte biz de mutlu olalım.
‘YAŞANANLARDAN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ’
Konfederasyon olarak Alanya'da yaşanan veya Türkiye'nin her yerinde yaşanan bir olay duyduğumuzda üzüntü duyuyoruz. Allah'ın bize verdiği kaderi kimseye kullandırmayın. Kimseden bir şey satın almayın. Eylül ayından itibaren Selma hanıma da bir görev verdik. Kendisine yanımızda olduğu için çok teşekkür ediyoruz. İnşallah Alanyalı hemşerilerimize, Alanya'daki mülki amirlerimize en güzel şekilde hizmet vereceğini biliyoruz. Beraber yol alacağımızı ve engelli kardeşlerinin sesi, yüreği olacağını biliyoruz. Alanya'nın bütün köylerine, Antalya'nın bütün ilçelerine her konuda fikir, düşünce, hizmet alabileceklerine söz veriyoruz. Biz bir aileyiz. Hepimiz birbirinden değerliyiz. Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Biz topluma şunu söylüyoruz, ‘Bizlere balığı yedirmeyin, balığı tutturun. Bu ülkede var olduğumuzu herkes bilmeli.’ Biz Allah'ın verdiği bu kadere her zaman şükrediyoruz. Yıllardır bu camiaya hizmet ediyorum ve gurur duyuyorum. Servetim olsaydı Allah bana bu mutluluğu yaşatmazdı. Sizlerin sayesinde bu mutluluğu yaşıyorum. Alanya'da bizleri ağırlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Alanyalı hemşerilerimize şimdiden temsilciliğimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Devletimizin de çıkardığı bazı yasalar var. Bunları da ailelerimiz duysun. Kulaktan dolma bilgilerle kesinlikle kimseye inanmasınlar. Engelli ailelerimiz de iş adamlarımızda görmediği bir şeye hayır demesini bilmeli. Bizi kimseye kullandırmamalı."
‘HAKSIZ KAZANÇ SAĞLAYANLARININ ÖNÜNÜ KESECEĞİZ’
Federasyonun ilçe temsilciğine atanan Zan ise, suiistimal edenlere karşı mücadele edeceklerini belirterek kendileri temsilci olarak görevlendirdikleri için konfederasyon yönetimine teşekkür etti. Zan, "Bu güzel ailede beni ağırladıkları, kendi çatılarının altına aldıkları için öncelikle Konfederasyon Başkanı Nedim Kılıç'a çok teşekkür ediyorum. Amacımız bedensel engelliler üzerinden haksız kazanç sağlamanın önünü kesmektir. Alanya'da bu tarz etkinliklerimiz, elden bilet satışları çok fazla oluyor. Bunlara engel olmak adına etkinliklerimizde bedensel engelli olsun, tüm çocuklarımız olsun halka açık bir şekilde ücretsiz olarak misafir edeceğiz. Etkinliğimizi seyredebilecekler” şeklinde konuştu.

16 Eyl 2018 - 17:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber