Orman Bakanı Eroğlu  Alanya'ya geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Alanya'da yanıp kül olan Sapadere Kanyonu'nda inceleme yapmak için yarın Alanya'ya geliyor

Haber:Alper KUTAY

GEÇTİĞİMİZ Cuma günü Alanya'nın Demirtaş Mahallesi'ne bağlı Sapadere Kanyonu'nda etkili olan ve ertesi gün güçlükle söndürülen orman yangınını incelemek üzere Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun 6 Temmuz Perşembe günü (yarın) Alanya'ya geleceği bildirildi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AKP İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney tarafından karşılanacak olan Bakan Eroğlu'nun, yangında mağdur olan bölge halkını da ziyaret edip moral vereceği bildirildi. Geçen Cuma Sapadere'de başlayıp kırsaldaki Beldibi, Fakırcalı ve Başköy Mahallesi ile Gazipaşa'ya bağlı Yeniköy Mahallesi’ne yayılan ve 29 saat devam eden yangına çevre il ve ilçelerden gelen takviye ekiplerle birlikte yaklaşık 70 arazöz, 13 su tankeri, 17 ilk müdahale aracı, 8 helikopter, 4 uçak, 6 dozer ile müdahale edilmişti. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın nedeniyle mahalleler boşaltılırken, aralarında villaların da bulunduğu 10 ev zarar görmüştü.

HABERİN DİM WEB TV'DEKİ VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

05 Tem 2017 - 15:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber