Oba esnafı DSİ'nin bitmeyen altyapı çalışmasına isyan etti

Alanya’nın Oba Mahallesi'ndeki Hatipoğlu Caddesi’nde Devlet Su İşleri’nin (DSİ) yürüttüğü altyapı çalışması bölgeyi adeta felç etti

Oba esnafı DSİ'nin bitmeyen altyapı çalışmasına isyan etti
Haber albümü için resme tıklayın

BÖLGEDEKİ su sorunun çözülmesi için yapıldığı söylenen proje, çalışmaların yavaş ilerlediği ve sık sık kesildiği iddiasıyla eleştiri yağmuruna tutuluyor. Hatipoğlu Caddesi üzerinde esnaflık yapan vatandaşlar, projeyi yürütenlerin, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) bir heyete verdikleri bitirme sözünü yerine getirmediklerini, projenin çok yavaş ilerlediğini, borç içinde olduklarını söylediler. Hiç kimsenin geçmediği, dolayısıyla satış yapamadıkları bir caddedeyken bu borçları kapatmalarının mümkün olmadığını söyleyen vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdı.

İşte kendi sözleriyle, bölge esnafının yaşadıkları: 

‘AKP HEYETİNE SÖZ VERİLMİŞTİ’
Abdullah Aslan Onur: Bu yol, güneyden 1 buçuk, kuzeyden 500 metre olmak üzere yaklaşık 1 buçuk aydır kapalı. Esnaf olarak hepimizin ödemesi var. Şu an sezon başladı, ama hala bir gelişme yok. Geçen hafta AKP’den bir heyet geldi. Projeyi yapanlar, heyete, yağmur yağmadığı müddetçe 10 gün içinde bitirme sözü verdiler. Sadece bir gün yağmur yağdı. Ama yapılan işlemi herkes görüyor, 10 günde sadece 12 metrelik bir boru atıldı. Yapacakları toplam iş ise 150 metre. Benim 5 tane personelim var. Onların sigortası, dükkan kirası derken, benim zararımı kim karşılayacak? Günlük kazancım 100 liraya düştü. Daha ne kadar dayanabiliriz, bilmiyorum.

‘TÜM ESNAFLAR MAĞDUR’
Perihan Kotan: Kiram, vergim, elektriğim, suyum… Bu ay yapılandırmam var, neyle ödeyeceğim? Üstelik ben çocuk okutuyorum. 3-4 gündür tezgah dizmiyorum. Dükkanın önünden bir araba bile geçmiyor. Dün yalnızca 10 liralık satış yaptım. Ben bununla geçimimi nasıl sağlayacağım, projenin süreceği 3 ay boyunca? Ben kasap olduğum için, tavuk ürünü satıyorum. Bu bozulan bir ürün, satamayınca bozuluyor. Bu zararımızı kim karşılayacak? Tüm esnaflar mağdur.

‘KREDİLERİMİZİ NEREDEN KARŞILAYACAĞIZ’
Şenay Metintaş:
Hizmet verilmesiyle ilgili hiçbir sıkıntımız yok, ama ne vatandaş ne de esnaf mağdur edilsin. Yol tamamen kapalı, en azından biraz geçiş verilse ve çalışmalar hızlandırılsa memnun olacağız. Gereken yerlere de şikayetlerimizi ilettik. Yetkililerden bu konuda hızlı bir şekilde çözüm istiyoruz. Bize Mayıs ayına kadar devam edeceği söylendi. Peki, biz ödemelerimizi, kredilerimizi nereden karşılayacağız?

‘PROJEYİ YAPANLAR İŞİN EHLİ DEĞİL’
Ali Akbaş: Mahallemize hizmet yapılmasından çok memnun olacağız, ama bu bilinçli yapılmıyor. Projenin başına, işin ehli olmayan insanlar gelmiş. Bize 12-13 gün diye süre verdiler, 1 buçuk ay geçti, yapılan işteki ilerleme yalnızca 15 metre. Bu proje bu şekilde 3 ay sürerse, bu mahalle çok mağdur olacak. Elimizden hiçbir şey gelmiyor. Yetkililerin, sesimizi duymasını istiyoruz.

23 Şub 2018 - 15:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber