'Hareket' için Alanya'da pedala bastılar

Alanya Doğa Sporları Kulübü tarafından 'Avrupa Hareketlilik Haftası'nda Alanya Belediyesi’nin de desteği ile Alanya Atatürk Anıtı-Oba Çamlıbel Piknik arasını kapsayan bisiklet turu gerçekleştirildi

2002 yılından bu yana 16–22 Eylül tarihleri kutlanan 'Avrupa Hareketlilik Haftası' kapsamında yerel makamlar, kendi şehir merkezlerinde motorize trafiğin kısıtlanması, sürdürülebilir hareketlilik türlerinin kullanımının teşviki ve kişilerin yaygın tercihlerinin çevresel etkisine ilişkin farkındalık oluşturulması konularında çeşitli çalışmalar yürütüyor. 
AlanyaDoğa Sporları Kulübü, 'Avrupa Hareketlilik Haftası'nda Alanya Belediyesi’nin desteği ile Alanya Atatürk Anıtı–Oba Çamlıbel Piknik arasında bisiklet turu düzenlendi. Saat 10.00'da Atatürk Anıtı önünden başlayan tur, sahil yolu-Mesut Otel sapağı- Metro Kavşağı-Bölge Hastanesi-Oba hizmet binası-Değirmendere yolu-Kadıini Mağarası-Çamlıbel Piknik rotasını kapsayacak. Çamlıbel Piknik'teki dinlenme ve yemekten sonra aynı güzergahtan tekrar izlenerek bisiklet turu sonlandırılacak. Tur yaklaşık 30 kilometre uzunluğunda olacak. Atatürk Caddesi üzerinde başlayan tur öncesi Yeni Alanya'ya konuşan ALDOSK Başkanı Mehmet Zafer Peker, "Alanya Belediyesi ve ALDOSK olarak 'Avrupa Hareketlilik Haftası' etkinlikleri kapsamında buradayız. Bu hafta 2002 yılından beri kutlanıyor. Amacımız bu etkinliği gelecek sene tüm haftaya yaymak. Etkinliğe katılan tüm arkadaşlara ve Alanya Belediyesi'ne teşekkür ederiz" dedi.

'GELECEK PEDALLARDA OLACAK'
Alanya'da bisiklet kullanımının ALDOSK sayesinde artış gösterdiğini belirten Peker, "Genç arkadaşları gördükçe daha çok mutlu oluyoruz. Buradaki araç trafiğini ne kadar zayıflatabilirsek, gençler için daha iyi olacak. İnsanlar sağlıkları için bisiklet sürmeli. Avrupa'daki pek çok ülke 2025'ten sonra benzin tüketimini yasaklıyor. Gelecek elektrikli bisikletlerde ve pedallarda" diye konuştu.

'ALANYA'NIN İKLİMİ SPORLARA UYGUN'
Bisiklet turuna katılan Turgay Güler de, "ALDOSK'un düzenlemiş olduğu bisiklet turuyla bugün Oba-Çamlıbel'e gideceğiz. Yaklaşık 30 kilometre bisiklet süreceğiz. 'Avrupa Hareketlilik Haftası'nda hem hareketlenmiş hem de doğayla iç içe olacağız. İnsanların ALDOSK'un Facebook sayfasından etkinlikleri takip edip bu etkinlikleri katılmasını tavsiye ederim. İnsanlar bisiklete binsin, yürüsün, yüzsünler. Alanya'nın iklimi bunların hepsine uygun. Pazar günleri bir kafede oturmak yerine en azından 1-2 saat de olsa hareket etsinler." ifadelerini kullandı.

17 Eyl 2017 - 11:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Zihni UKRALANYAYLA - Pek anlamli hareket olmus hizlanan yasam biciminde Alanyamiz icin!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Eylül 11:35

Çorum Haber