'Gazipaşa Havalimanı büyürse çile biter'

Yeni Alanya'nın 'Çile yolu' başlıklı manşet haberiyle gündeme taşıdığı Antalya-Alanya arasındaki D400 Karayolu ile ilgili Alanyalı turizmciler "2 saatte ülkesinden gelen turist, 4 saatte Alanya'ya ulaşamadığı için gelmek istemiyor. Kundu, Belek ve Side bu yüzden Alanya'nın önünde" diyor

'Gazipaşa Havalimanı büyürse çile biter'
'Gazipaşa Havalimanı büyürse çile biter'
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Yasin ARAZ

BİR zamanlar tek şerit gidiş ve geliş yollarında yaşanan ölümlü kazalarla adı 'Ölüm Yolu'na çıkan Antalya-Alanya arasındaki D400 Karayolu'nda artık ölümlü kazalar çok az yaşanıyor ancak bu yolda gittikçe artan yoğunluk nedeniyle yerli-yabancı herkes çile çekiyor. Yeni yapılan köprülü kavşaklara rağmen 60 trafik ışığının oluşu ve yoğunluk ulaşımı zorlaştırırken yaz trafiği günlük 35 bin aracı aşıyor.

'BU YOLDA İYİLEŞTİRME ŞART'

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, konuya sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden dikkat çekerek "1990’ların ölüm yolu bugün çile yoluna dönüştü. Alanya-Antalya karayolu trafik yükünü taşıyamaz halde. Otoyol yapılıncaya kadar bu yolda iyileştirme şart. 60 kadar ışıklı kavşak çok fazla. Turist uzun transfer süresinden dertli" ifadelerini kullandı.

'YOL DEĞİŞİRSE TURİZMİN SEYRİ DEĞİŞİR'

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu da konunun çok önemli olduğuna vurgu yaparak, yolun turizmin görünmeyen bir yüzünü yansıttığını ifade etti. Dahaoğlu, "Alanya'nın Gazipaşa-Alanya Havalimanı (GZP) var, evet. Ancak ne yazık ki Alanya'nın hem uçuş ağı hem de fiziki yapı olarak tam ihtiyacını karşıyacak durumda değil. Misafir ettiğimiz turistlerin çok büyük bir bölümü Antalya'dan geliyor. Antalya'dan Alanya'ya ulaşım süresi uzadıkça da gelmek istemiyorlar. O nedenle yeni yollar veyahut transit ulaşım için adım atılması gerekiyor. Eğer bu yoldaki ulaşım sistemi değişirse eminim ki turizmin seyri de değişir. Side ve Belek gibi bölgelerin en büyük avantajı ulaşım. Havalimanına çok yakınlar, yani ulaşım konusunda bizden daha avantajlılar" dedi.

'TURİST ALANYA'YA GELİŞ 

SÜRESİNDE ÜLKE DEĞİŞTİRİYOR'

SKAL Alanya Dönem Başkanı Mehmet Nedanlı ise yaşanan sorunun çözülmesinin güç olduğunu ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu: "Yol problemini aşmak oldukça zor. Her geçen gün trafikteki araç sayısı artıyor. Düzgün bir planlama ile hareket edilmesi gerekiyor. Turizm için oldukça önemli bir konu. Almanya'dan uçağa binen bir kişi 2 saatte Antalya'ya gelirken, Antalya'dan Alanya'ya 3-4 saatte ulaşamıyor. Durum böyleyken Alanya'nın turizmde bu sıkıntıları yaşaması ve bizim gazetelerde her sene 'Almanların ilk tercihi Belek, Side, Kundu oldu' haberlerini okumamız gayet normal oluyor. Turizmde aldığımız payı arttıracaksak ulaşımı kolay kılmamız gerekiyor. Ya gerekli yatırımlar yapılıp GZP, Antalya'nın aşağısında kalır durumdan kurtarılmalı ya da alternatif yollar aranmalı."

06 Eyl 2018 - 09:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

antalya alanya arasi metro raylı sistem sart - Antalya_ Alanya hava alanları arası raylı sistem 1,5 saatte ulaşım işini çözecektir. Saygılarımla.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Eylül 09:07

Çorum Haber