Dim Web TV sokakta: Alanya kitap okuyor mu?

Milletlerin medeniyet seviyesinin ölçütlerinden biri, fertlerinin ne kadarının okuma alışkanlığına sahip olduğudur. Dim Web TV, Alanyalıların medeniyet nabzını tuttu

Haber: Cem Akıllı

VATANDAŞA kitap, dergi ve gazete okuyup okumadıklarını soran Dim Web TV muhabirleri, pek de iç açıcı olmayan bir manzarayla karşılaştı. Öğrencilerin daha sık okuduğu görülürken, orta ve üst yaş grubunun genellikle zaman darlığından yakındıkları tespit edildi. İşte mikrofon uzattığımız Alanyalıların okuma alışkanlıklarıyla ilgili o açıklamaları:
İBRAHİM ZIRLAK (TAKSİCİ)
Kitap okumayı seviyoruz ama geçim derdinden vakit bulamıyoruz. Ödemeler var. Genellikle internetten gazete okuyoruz, Alanya haberlerini takip ediyoruz. Dergi de okumuyoruz, çünkü o kadar ödememiz var ki. Ama çocukları elimizden geldiğince okutmaya çalışıyoruz. 
İHSAN YILDIZ (ESNAF)
Şu aralar basılı yayınları pek okumuyorum ama internetten haberleri takip ediyorum. Önceden kitap alıyordum, ama kitap okuma alışkanlığım son bir-iki senede azaldı. Kitap olmasa bile internetten dergi, makale ve haber okuyorum. Çevrimiçi yayınların olması, taşıma alışkanlıklarını ortadan kaldırdı. Kitap, dergi gibi ürünleri kullanmıyorum.
MUSTAFA ÇATAK (MARKETÇİ)
Arada sırada gazete okuyorum. Haberleri genelde internetten okuyorum. Kitabı ise, sezon içinde iş yoğunluğundan ötürü okuyamıyorum, ama kışın bazen okuyorum. 
MİRSAT KAYA (GARSON)
Gazete ve dergiyle hiç işim olmuyor, okumuyorum. Çalışıyorum, zamanım yok. Zamanım olduğunda da spor yapıyorum. Kitap okuyarak zamanımı boşa harcamak istemiyorum. Benim zamanım kitaptan daha değerli.
BERKAY KODAL (ÖĞRENCİ)
Okul derslerinde kitap okuyoruz, Dede Korkut Hikayeleri. Sınavda çıkacak diye onu okutuyor hoca. Gazete pek okumuyorum, dergi de ancak bir yerden denk gelirsem.
SALİH AYDIN (ESNAF)
Hiç kitap-gazete okumuyorum. Akşama kadar telefonla zaman geçiriyorum. Öyle bir gelenek, alışkanlık olmadığından dolayı böyle. Çocuklarım var, onlara ders çalışmalarını ve okumalarını söylüyorum ama onlar da kalkıp büyüklerini örnek alıyorlar. İyi bir örnek teşkil etmek adına biz de okusak iyi olur. Okumak gibisi var mı? Üşengeçlik yapıyoruz.

24 Kas 2017 - 15:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber