Asker arkadaşları 30 yıl sonra Alanya'da buluştu

Vatani görevlerini Kıbrıs Yeşilyurt İlçesi'nde 14 Alay Özel Komando olarak yapan 20  asker arkadaşı 30 yıl sonra Alanya’da Dimçayı'ndaki piknikte buluşarak hasret giderdiler

Mehmet AL
TÜRKİYE'NİN her ilinden gelen 20 asker 1985-1987 yılında Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Yeşilyurt İlçesi'nde 14 Alay Özel Komando Bataryası'nda askerliğini yapan 20 asker arkadaşı 30 yıl sonra aileleriyle birlikte bir araya gelerek hasret giderdi.Alanya'da buluştuktan sonra Dimçayı'ndaki Klas Piknik'te bir araya gelen askerler ilk organizasyonu yaptıklarını belirttiler.  Eski komandolar daha sonra piknik alanında toplanarak şehitler anısına saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı hep birlikte okudu.

KLAS PİKNİKTEN MUHTEŞEM PASTA

 20 askerin buluştuğu Alanya'da Dimçayı'ndaki Klas Piknik işletme sahibi tarafından yapılan yaş pasta üzerine Türk ve Kıbrıs bayrağı, Kıbrıs haritası yapılan pasta askerler tarafından kesildi. Piknik sahibine teşekkür eden askerler bu jesti hiç bir zaman unutumayacağız dediler.

SOSYAL MEDYADA BİRBİRLERİNİ BULDULAR

Eski komandoların buluşmasını organize eden ekip adına konuşan ve halen bir kamu kurumunda çalışan Tunçay Iğdır, buluşmanın nasıl gerçekleştiğini anlattı Iğdır, “1985-1987 Kıbrıs Yeşilyurt ilçesinde 14 Alay Özel  Komando olarak askerliğini yapmış. Türkiye’mizin 81 ilindeki asker arkadaşlarımızla sosyal medyada buluştuk bir araya geldik ve böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Elazığ'dan, Edirne’den, Rize'den, İstanbul'dan, Kars’tan, Ağrı’dan,Tokat'tan, Ankara’dan bütün arkadaşlarımızı sosyal medyada bularak ülkemizin bu hassas, kritik döneminde birlik adına dostluk adına arkadaşlık adına Alanya’da böyle bir etkinliği düzenlemeye karar verdik” dedi.

TÜRKİYE İÇİN GÖREVE HAZIRIZ

Bizler ilk gün askerlik yapmış gibi arkadaşlarımızla beraber yine aynı heyecanı yaşıyoruz. Gerek ülkemizdeki terör olayları, gerekse ülkemizin milli idaresine yönelik yapılacak her türlü darbe girişimine her yaşta ve her yerde karşı duracağımızı buradan bu vesile ile ilan etmiş oluyoruz. Bu yaşta hazırız vatanımızı bayrağımızı, ülkemizi savunmak adına her zaman asker olduğumuzu ve her zaman ülkemizin devletimizin vereceği göreve hazır olduğumuzu ilan etmek istiyoruz” diye konuştu

24 Eki 2017 - 09:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

Ahmet erten - Bu buluşmada emeği geçenlerden Allah razı olsun haber değeri gören yayın kuruluşuna sonsuz tşk ler o tabloda bulunan bir nefer olarak biz herzaman hazırız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ekim 09:48
07

Zekai - Emegi gecen herkeze tesekkur eder tekrarinda tektar bulusmak dilegiyle herkeze hayirli gunler dilerim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ekim 09:48
05

Ali Kaptan - Asker arkadaslarıyla boyle bir etkinlik duzenlemek harika

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ekim 09:48
04

Memet yol - 30 yıl aradan sonra aynı hıslerı yasamak ne guzel

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ekim 09:48
01

nasuh deniz - bu gurubu kuran bir araya gelmemize vesile olan böyle güzel bir etkinliği düzenlenmesine vesile olan bir birey olarak yatin değeri görüp yayınlayan yaşayın organına çok teşekkür ederim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ekim 09:48

Çorum Haber