ALKÜ ile Rusya'nın en köklü üniversitesi Mevlana protokolü imzaladı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile Rusya’nın en büyük ve en köklü üniversitesi olan Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi arasında Mevlana Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı protokolü imzalandı

ALKÜ ile Rusya'nın en köklü üniversitesi Mevlana protokolü imzaladı
Haber albümü için resme tıklayın

RUSYA’NIN en büyük, en iyi ve en köklü üniversitesi olan Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesiyle, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) arasında öğrenci ve akademisyen değişim programı olan Mevlana Programı protokolü imzalandı. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ile Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi Ekonomi Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ramiz Teyubov arasında imzalanan protokolde, ALKÜ rektör yardımcıları Prof. Dr. Hasan Güneş ile Prof. Dr. Leyla Harputlu da hazır bulundu. Protokolün ardından Rektör Pınarbaşı, işletme ve yönetim bilimleri, muhasebe, işletme yönetimi, iktisat, eğitim, turizm ve otel yönetimi, diller ve filoloji bilimleri, mühendislik, teknoloji gibi alanlarda protokol kapsamında anlaşamaya varıldığını söyledi.

‘20 YABANCI ÜNİVERSİTEYLE MEVLANA PROTOKOLÜ’
Rusya’nın en iyi üniversitesi ile yapılan protokolden duyduğu memnuniyeti dile getiren ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “Rusya’nın en iyi üniversitesiyle Mevlana programını imzalamaktan dolayı mutluyuz. Bu anlaşma beni mutlu ettiği kadar öğrencilerimi de mutlu edecektir. Uluslararası bir üniversite olma hedefine her geçen gün buna biraz daha yaklaşıyoruz. Üniversite olarak yabancı dilde eğitime, yaptığımız uluslararası anlaşmalara, öğrenci ve akademisyen değişim programlarına büyük önem veriyoruz. Bu anlaşmayla, Mevlana Programı’ndaki ülke sayımızı 20’ye çıkardık. Bu anlaşmayı yapabilmemiz için, çalıştığı Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi yöneticilerine ALKÜ’yü anlatarak onları ikna eden Azeri kardeşimiz Doç. Dr. Ramiz Teyubov’a da teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu. Rusya’nın en iyi, en köklü ve en büyük üniversitesi olan Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi, bugüne kadar 11 Nobel ödülü kazanma başarısı göstermesinin yanı sıra yılda yaklaşık 14 bin 500 araştırma yayını bulunuyor. Üniversite 40 fakülte, 21 akademik departman, 20 laboratuvar, 24 eğitim ve araştırma merkezi ile 12 araştırma enstitüsü ve 3 üniversite müzesinden oluşuyor. Toplamda 40 bin öğrencisi bulunan üniversitede 10 bine yakın çalışan bulunuyor.

22 Şub 2018 - 15:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

CEM CANDEMIR - Iyi guzel de nedir bu anlasmanin icerigi Mevlana protokolu nedir bilen var bilmeyen var daha detayli verilmesi gereken bir haber oldugunu dusunuyorum .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 15:28
01

ALANYALI - RUSYA VİZEYİ KALDIRMADAN HİÇBİR ŞEYE YARAMAZ BU İMZALAR....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 15:28

Çorum Haber