Alanya’da hortum ve yağmur hayatı felç etti

Şiddetli sağanak yağış nedeniyle yollar göle döndü, zemin katlardaki ev ve işyerlerini su bastı, seller, heyelanlar yaşandı, insanlar, araçlar mahsur kaldı, Alanya karanlığa gömüldü

Alanya'da hortum ve sel hayatı felç etti
Alanya'da mahsur kalan kişi kurtarıldı
+5
Haber albümü için resme tıklayın

Alanya'da hortum ve sel hayatı felç etti

ALANYA'DA iki gün etkili olan şiddetli sağanak yağış Alanya merkez ve kırsalda hayatı felç etti. Çok sayıda mahallede yollar göle döndü, araç ve yaya trafiği imkansız hale geldi. Dimçayı yolu, Kanyon Restoran önünden itibaren sel nedeniyle trafiğe kapatıldı. Alanya'nın merkez ve kırsal mahallelerinde yağış sırasında sık sık elektrikler kesildi. Vatandaşlar, bu kesintiler ve voltajın gidip gelmesi nedeniyle elektrikli ev aletlerinin bozulduğunu söylediler. Mahmutlar Mahallesi, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Deha Otel yanındaki trafo binası da sular altında kaldı. Bu yüzden Mahmutlar'da uzun süre elektrik kesintisi yaşandı. Mahmutlar'ın Barbaros Caddesi'nde de aynı sorunun yaşandığı bildirildi. 
KUŞYUVASI'NDA HEYELAN 
Şiddetli sağanak yağış sırasında Mahmutlar-Kuşyuvası yolunun 20'nci kilometresinde heyelan yaşandı. Heyelan hareketinin bölgede halen sürdüğü, aşırı yağış ve sis nedeniyle yolcuların çok dikkatli olmaları gerektiği bildirildi. Alanya merkez ve kırsal mahallelerinde de aşırı yağış nedeniyle çok sayıda duvar yıkıldı, toprak kaymaları yaşandı ve bunlara bağlı olarak yollar kapandı. Şehirde yağmur ve kuvvetli rüzgar nedeniyle ağaçların yıkıldığı, zemin katlarda bulunan işyerleri ve evlerde su baskınlarının yaşandığı, seraların zarar gördüğü de bildirildi. 
‘NÖBET TUTUYORUZ’
İşyerini su basan esnaf Mahmut Oğuz "Yıllardır burada esnaflık yapıyoruz. Her yağmur yağdığında rögarlar tıkanıyor. Temizlenmediği için de taşıyor. Her yağmurda gece gündüz su baskınına karşı nöbet tutuyoruz" diye konuştu.
HORTUM OLUŞTU
Yağış ardından Kleopatra Plajı'nın yaklaşık 400 metre açığında hortum oluştu. Yaklaşık 3 dakika süren hortum kıyıya ulaşmadan kayboldu. Alanya Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü verilerine göre metrekareye haftasonu ortalama 106.2 kilogram yağış düştü. Şiddetli yağışın ardından Alanya bugünden itibaren yeniden güneşli günler yaşayacak. Son hava tahminlerine göre önümüzdeki 5 gün boyunca yağmur beklenmiyor. Bu sürede Alanya'da hava en düşük 17 derece, en yüksek 25 derece olacak.
AİLE ARAÇLA DEREYE DÜŞTÜ
Öte yandan Alanya’da katıldıkları düğünden dönerken, aşırı yağış sebebiyle su seviyesi yükselen dereye düşen araçta mahsur kalan ailenin fertleri itfaiye tarafından kurtarıldı. Edinilen bilgiye göre, Yeniköy Mahallesi'ndeki düğüne katıldıktan sonra evlerine dönmek için 07 NOP 03 plakalı aracıyla yola çıkan Kadir Zararsız, Yeniköy Mahallesi, Saçkesiği Mevkii'nde aracın direksiyon hakimiyetini kaybederek Delice Çayı'na sürüklendi. Devrilmeyen ancak suyun içinde hareket kabiliyetini yitiren araçta mahsur kalan Kadir Zararsız ve eşi, telefonla Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen ekipler güvenlik önlemi aldıktan sonra şiddetli yağış nedeniyle yükselen çayda sürüklenme ihtimali olan araçta bulunan karı-kocayı tahliye etti. Beline ip bağlanan kadın, beline kadar gelen suyun içinden itfaiye ekibinin yardımıyla karaya çıkartıldı.

29 Eki 2017 - 08:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber