'Alanya esnafı mahsupla yaşıyor'

SP'li Hüseyin Sarıca, Alanya Belediyesi'nden alacağını tahsil edemeyip başkasının alacağını mahsup yoluyla talep eden yüzlerce esnaf olduğunu savundu

Haber: Alper KUTAY

SAADET Partisi (SP) İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarıca, "Alanya esnafında iş yok, ödeme çok. İşi olan esnaf da iş bitiminde alacağını tahsil edemiyor" dedi. Belediyelerin işini yapan esnafın da alacağını tahsil edemediğini savunan Sarıca, "Bir tanıdığının örneğin 3 bin TL belediyeye borcu varsa, onun borcunu kendisi alıp, kendisinin belediyeden alacağından düşme yoluna gidiyor. Bu durum sadece Alanya Belediyesi'nde değil, Manavgat ve Gazipaşa'da da yaşanıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi dahil neredeyse tüm ilçe belediyeleri borcunu ödeyemiyor, kendi çalışanlarının parasını ödemekte zorlanıyor" diye konuştu. Esnafın büyük bir umut olarak gördüğü KOSGEB faizsiz kredilerinde de umutların suya düştüğünü belirten Sarıca, "KOSGEB 50 bin TL faizsiz krediyi 20 bin TL'ye indirmiş. Üstelik bu 20 bin TL'den esnafın vergi ve SGK gibi borçlarını tahsil edip öyle verecekmiş. Bu kredinin bir ay içinde alınma zorunluluğu var. Esnaf zaten vergi, Bağ-Kur, SGK ve dükkan kirasını ödemek için kredi istiyor. Nasıl olacak bu iş, bilen varsa söylesin. AKP Hükümeti bu işten bir taşla üç kuş birden vuracak. Birincisi, esnafa para verip Anayasa Referandumu öncesi seçim yatırımı yapacak. İkincisi, krediyi veren bankaları memnun edecek. Üçüncüsü de, esnafın birikmiş borçlarını tahsil edecek. Bunlar yetmedi, bankaya bulaşmayan esnafı da krediye alıştıracak" dedi.

03 Mar 2017 - 22:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber