Alanya'daki inşaatın işçileri isyan etti

Alanya'daki Gazipaşa Dolmuş Durağı yanında yapımı devam eden enerji nakil hattı çalışmasında görevli Erkintaş firması çalışanlarının iddialarına göre, Armin Elektrik A.Ş. şantiye çalışanlarının malzemelerine el koydu

ERKİNTAŞ firması şantiye şefi Kerem Korkmaz "Armin Elektrik'le yaklaşık 4 yıldır iş yapıyoruz. Çalışmalarımızda da hiçbir problem yok. Ancak burada bize faturalandırılmış ve faturası ödenmiş malzemeyi kaldırmaya çalışıyorlar. Aramızdaki bu hukuksuzluk yüzünden de işçinin alacağı parayı ödemiyorlar. İşçiyi mağdur ediyorlar. Bizim bu konuda devam eden bir mahkememiz olmasına rağmen böyle bir karar çıkardılar" dedi. Şantiye çalışanlarından Ali Arslan, "4 aydır çalışıyorum, bize hiçbir ödeme yapılmadı. Hakkımızı alamadık. Evimize ekmek götüremiyoruz. Burada biz yüksek gerilim enerji nakil hattı yapıyoruz. Mahmutseydi, Konaklı, Dutluk bölgeleri için enerji nakil hattı kuruyorduk. Ancak Akdeniz CLK Elektrik bütün malzemelerimizi alıyor. Bizim bu sorunumuzu artık sadece Enerji Bakanlığı çözebilir. Kimse bizimle ilgilenmiyor" diye konuştu. 
Çalışanlardan Hekim Yaralı, "Aylardır burada çalışıyoruz, çok zor ve mağdur durumdayız. Yardım bekliyoruz" derken, İsmail Bilen ise "Çimen kadar değerimizin olmadığını gösteriyorlar. Biz insanız, yerdeki ot kadar değerimiz yok mu? Evimize ekmek götüremiyoruz. Yazıklar olsun bunu bize yapanlara" dedi.

12 Şub 2018 - 23:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber