Alanya'da otobüs fiyatları cep yakıyor

Alanyalıların nabzını tutmaya devam eden Dim TV, mikrofonlarını bu kez toplu taşıma ücretleri konusu için uzattı

Haber: Cem Akıllı

ÜÇ liraya çıkan bilet fiyatından şikayetçi olduğu görülürken, öğrenciler ve dar gelirler için bu fiyatın çok yüksek olduğuna dikkat çekildi. İşte vatandaşların o yorumları:

‘ÖĞRENCİLER GELECEĞİMİZİN TEMİNATI’
Mehmet Fatih Sarı (Rehber): Biz sezon başındayken otobüs fiyatları 2 buçuk liraydı. Belediyemiz birdenbire 3 liraya yükseltti. Tabii ki, bu hoş karşılanacak bir şey değil. Burada sezonluk çalışan insanlar var. Kışın burada çalışanlar için pahalı bir fiyat. Yazın yüksek olabilir, ama kışın düşürülmesi gerekir. Bir sürü öğrenci ve aile geçindire insanlar var. Ortalama bir ailenin 3 çocuğu varsa, ayda 300 lira otobüs parası gidiyor. Belediyemizden rica ediyoruz: Fiyatı biraz aşağı çeksinler. Tamın 2.5 olması normaldir, öğrenci ise 1 lira olmalıdır. Onlar bizim geleceğimizin teminatı. Okula gidiyorlar, başka bir yere değil.

‘ABARTILMAMASI GEREKİYOR’
Eren Topaloğlu (İşletmeci): Bence otobüs fiyatları uygun. 2.5-3 lira fazla değil. Abartılmaması gerekiyor. Bir paket sigaraya 10 lira veren öğrenciler, otobüs biletine de 3 lira verebilir.

‘AKARYAKIT YÜZÜNDEN OLUYOR’
Cezmi Karaman (Emekli): Fiyatlardan memnun değilim. Fiyat artışlarının, benzin zamlarına bağlı olduğunu düşünüyorum. Akaryakıta zam geldiğinde aslında her şeye gelmiş oluyor. 2 lira olmasını isterim.

‘İKİ ADIM ÜÇ LİRA’
Betül Akdoğan (Öğrenci): Otobüs fiyatlarının düşmesini istiyorum. 2 adımlık yer için 3 lira vermek gerçekten çok pahalı. Öğrenci bileti için ideal fiyat 1-1.5 liradır.

11 Ara 2017 - 16:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

Ali celik - Lütfen yorumumu yayınlayan ne yazsam yayinlamiyorsunuz.ben doğruyu söylüyorum kimseye hakaret etmiyorum...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Aralık 16:14
07

Bir vatandaş - Otobüs fiyatını kontrol edemiyorsanız bisiklet alın. 300 liralık bisiklet ile gidiş dönüş 50 günde amorti eder. 10 yıl kullansanız 3550 gün kara geçersiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Aralık 16:14
06

Ali celik - Biz buranın yerlisi değiliz her köşeden kira toplamiyoruz asgari ücretle çocuk okutuyoruz.65 yasindakileri bedava yapacaklarına öğrencileri yapsınlar.65 yasindakilere ne var hepsi emekli ay 29 para 30.dert delinin başına Allah yardımcımız olsun....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Aralık 16:14
05

Sekerhane_tokuslar - Valla dün Antalya ilk merkezinde sınava girdim akbil tam bas 2.60 bi de il çok pahali en azından 2.25 olmali

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Aralık 16:14
04

Cer yancı - mazot parasını unutmamak lazım otobüsler para kazanmı yor bir ton 65 yaş var parayı garibanlardan topluyorlar..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Aralık 16:14
03

Ayşe - Bence işletmeci saçmalamış her öğrenci sigaraya para veriyor diye birşey yok ne aileler var duumu kötü olup otobüs parası bulamayıpta çocuğunu okula gönderemeyen yorumlarda da gördüğünüz gibi işletmeci memnun emekli şikayetci yani parası olan insan rahat konuşur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Aralık 16:14
02

Maviş - Memleketim insanı. Sigara ücreti ile otobüs bilet ücretini kıyaslıyor. Birisi zevk birisi ihtiyaç be adam. Cebin dolu olduğu için böyle saçmalayabiliyorsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Aralık 16:14
01

Saçmalık - Benzin pahalandı bisiklet olacak iş degil heleki kış ayında! ayrıca öğrenciye dil uzatanlar ev kirası vermiyorlar mı? 1+1 50m yer 1000 tl komisyonu depositosunu 2.000 tl istiyorlar esyalı esyasız!! elektirik su 150 tl ve mutfak masrafı 100 tl + yol ücretinide ekledikten sonra oturun bir düşünün bakalım bu öğrenci yada bu öğrencinin ailesi ne yapmalı ayrıca alanyanın durumu belli ögrenci partime işe girse daha da cok zarar da herkez kendine göre haklı bı devirde empati yaparsanız cebinizden eksilir degil mi..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Aralık 16:14

Çorum Haber