Alanya'da Müftü İlhan, cenaze yıkamayı öğretti

Alanya Müftülüğü, Alanya Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Alanya Belediyesi Cenaze Hizmetleri Birimi'nde görev yapan personele yönelik cenaze yıkama ve kefenleme kursu düzenledi

Alanya'da Müftü İlhan, cenaze yıkamayı öğretti
Alanya'da Müftü İlhan, cenaze yıkamayı öğretti
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Hakan ŞİMŞEK

ALANYAMüftülüğü, Alanya Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Alanya Belediyesi Cenaze Hizmetleri Birimi'nde görev yapan personele yönelik cenaze yıkama ve kefenleme kursu verdi. Kurs kapsamında Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından kursiyerlere ölüm gerçeği, ölmek üzere olan kimselere yapılması gereken görevler, şehit ve şehit cenazesi, dinimizde temizlik, abdest ve gusül, cenazenin yıkanması, kefenlenmesi, cenaze namazı ve duaları, vefat edenin borç, vasiyet ve mirası, defin ve taziye konuları anlatıldı. Alanya Belediyesi Cenaze Hizmetleri Birimi’nde düzenlenen kursun sonunda ise kursiyerlere “Cenaze Hizmetleri Sertifikası”nın verileceği belirtildi. Cenaze Hizmetleri Birimi'ni de gezen Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, Cenaze Hizmetleri Birim Sorumlusu Şadiye Türker Uysal’dan genel bilgiler aldı. Uysal, Cenaze Hizmetleri Binası’nda 4 adet 12 üniteli morg, otopsi ve savcı odası, cenaze yıkama odaları, bekleme salonları, ziyaretçiler için kadın ve erkek mescit, personel ve idare odalarının yer aldığını, vatandaşlara birçok hizmetin aynı anda verilebildiğini, Cenaze Hizmetleri Binası’nda vatandaşların taziyeleri kabulü için de bir alan oluşturulduğunu, ayrıca cenaze namazı kılma yeri, cenaze hizmetleri için kullanılan çadır ve sandalye depolama binası, cenaze araçları için de bir otopark alanı bulunduğunu belirtti.
1 YILDA 772 TALEP YERİNE GETİRİLDİ
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in "Doğumda da ölümde de vatandaşlarımızın her zaman yanındayız" sloganıyla hayata geçirdiği Alanya Belediyesi Cenaze Hizmetleri Birimi, açıldığı günden bu yana 73'ü şehir dışı nakil olmak üzere 772 talebi yerine getirdi.

20 Kas 2019 - 15:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber