Alanya'da bisiklet parkı problemi isyan ettirdi

Hacet Mahallesi'nde bulunan Atatürk Ortaokulu önünde bisiklet parkı olmadığı için rastgele konulan bisikletler görüntü kirliliği oluşturuyor. Okul yönetiminin yansıra vatandaşta durumdan rahatsız

ALANYAbisiklet kullanımı ile öne çıkmış bir ilçe olmasına rağmen bisiklet alt yapısına yeterince önem verilmiyor. Alanya Belediyesi bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve güvenli sürüş için bisiklet sürücülerini araç trafiğinden ayırmak için bisiklet yolları yapsa da eksiklikler devam ediyor. Bu eksikliklerden biri de bisiklet parkları. Şehrin merkezinde yeterince olmayan bisiklet parkları nedeniyle yol kenarındaki ağaçlar, trafik levhalarını bisikletler kaplıyor. Bu durum görüntü kirliliği de oluşturuyor. 
Özellikle Hacet Mahallesindeki Atatürk Ortaokulu'na yakın mahallelerde oturan öğrenciler bisiklet kullanımını sürdürmekte böylece ulaşım ücretinden kurtulmakta. Öğrenciler okullarına geldiği zaman bisikletini park edebileceği yer olmadığı için gelişi güzel bir şekilde bisikletlerini, ağaçlara, direğe, trafik levhalarına ve binaların duvar korkuluklarına kilitliyor. Onlarca bisiklet biraya geldiğinde ise Alanya’ya yakışmayan görüntü ortaya çıkıyor. 
Bu durumdan bisiklet sürücüleri, öğrenciler ve öğretmenlerde rahatsız.  Bisikletlerini rast gele kilitlemek istemediklerini ancak güvenli parklar yapıldığı takdirde bisikletlerini parka bırakabileceklerini ifade ediyorlar.

19 Eki 2017 - 14:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Bir vatandaş - Alanya'da ve ülkemizin genelinde adam yerine konulmak için motorlu bir şeye bineceksin. Bisikletli veya yaya isen hiç bir hakkın olamaz maalesef.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 14:48

Çorum Haber