Alanya'da yaşamak ayrıcalıktır

Sezar ile Kleopatra’nın aşk yaşadığı, Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın kışlık başkent yaptığı Alanya, turizmin ikinci başkenti olarak kabul edilen Antalya’nın doğusundaki şirin bir ilçedir. Nüfusu 312 bindir. Yaz aylarında 1 milyona yaklaşan nüfusuyla, il olmayı bekleyen Gebze ve Tarsus’tan sonra üçüncü sırada gösterilen Alanya’da yaşamak bir ayrıcalıktır.

Muhteşem bir kalesi, kalenin ön tarafında Kızıl kulesi, beş gözlü tersanesi, astım hastaları için Damlataş mağarası, gezmek ve fotoğraf çekmek için denizdeki mağaralar, doğusunda ve batısında 50 kilometrelik kumsalı ve sıcakkanlı misafirperver insanlarıyla Alanya’da yaşamak bir ayrıcalıktır

Herkesin işi ve aşı olan, 81 ilimizden gelen ve Alanya’da yerleşen insanlarımız ile 79 ülkeden gelip yerleşen yabancı turistlerin dünyanın her tarafına ulaşabildiği, sıcak yaz mevsiminin arkasından ılık bir kış mevsiminde Alanya’da yaşamak bir ayrıcalıktır.

Yaz mevsiminde sıcağa dayanamayanların yaylalara gittiği, bazılarının kendilerini denize ve Dim çayının soğuk sularına bıraktığı, maceracıların denizde parsing yaptığı, yamaç paraşütlerine binip uçtuğu, gençlerin eğlenmek için geceleri diskolara koştuğu, yaşlıların yürüyüş yapıp parklarda dinlendiği, iki üniversitesi ve her türden lisenin bulunduğu, Süper Lig’de fırtınalar estiren Alanya’da yaşamak bir ayrıcalıktır.

Nefis muzu, portokalı, mandalinası, limonu olan ve mevsimin ilk meyvesi olarak Nisan ayında yetişen malta eriği, arkadasından yetişen can eriği, kiraz, dut, incir, üzüm, badem, ceviz, çitlembik ve keçi boynuzu (harnup) gibi meyvelerin yetiştiği; avokado, kivi, papaya, pasiflora, papino, mango, ejder meyvesi gibi tropikal meyvelerin de yetiştiği Alanya’da yaşamak bir ayrıcalıktır.

Her ne kadar kimileri pahalı olduğunu söylese de şehrin muhtelif yerlerinde kurulan halk pazarlarında en taze meyveler uygun fiyata satılmaktadır. Her türden AVM ve mağazalar bulunmaktadır. Turistik şehirlerin biraz pahalı olması normaldir. 2019 yılı Temmuz-Ağustos aylarında gazetelerde bazı sanatçıların “Bir gözlemeyi 80 liraya, bir ayranı 40 liraya, bir şişe suyu 10 liraya aldık.” dediği Marmaris, Bodrum ve Çeşme gibi ilçelerden daha ucuz olan Alanya’da yaşamak bir ayrıcalıktır.

Her tarafı tarih olan, güzelliği ve manzarasıyla şairlere ilham kaynağı olan, kekik ve adaçayıyla şifa saçan, Toroslar’dan ve Kale’den mehtabın ve gün batımının seyrine doyum olmayan Alanya’da yaşamak bir ayrıcalıktır.

Herkesin bu ayrıcalığı biraz olsun tatması dileğiyle...

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Abdullah Temizkan - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber