Alanya'da kültürel yelpaze

GÜN

geçmesin ki Alanya'da yeni bir kültürel faaliyet gerçekleşmesin.
Özellikle çok iyi geçmese de turizmde "yoğun dönem" diye adlandırdığımız yaz mevsiminin bitimiyle, Alanya, kültür sanat etkinliklerinde adeta şaha kalktı.
Sıralama yapacak olursak...
1. Son yıllarda gerçekleştirdiği kültürel ve sanatsal etkinliklerle Türkiye’nin önemli kültür-sanat şehirlerinden biri haline gelen Alanya, Eylül ayı sonunda 4 gün boyunca Caz Günleri'ne ev sahipliği yaptı. Alanya Uluslararası Caz Günleri bu yıl 14. yılını kutladı. Bugüne kadar Türkiye’den ve yurtdışından 150’yi aşkın sanatçıyı ağırlayan Alanya Uluslararası Caz Günleri, bu yıl da yine dopdolu bir program ile sanatseverlerle buluştu.
2. Alanya tarihinin ilk moda haftası 30 Eylül 2017’de İç Kale'deki Bedesten’de gerçekleştirildi. Türkiye’de "haute couture" akımının duayen isimlerinden, ünlü modacı Vural Gökçaylı, bugüne kadar dünyanın pek çok köşesinde sergilenmiş "Anadolu Medeniyetlerinden İzler" adlı koleksiyonunu bu kez Alanya’nın tarihi Bedesten’inde izleyenlerin beğenisine sundu. Bu, Alanya’nın tanıtımı için harika bir etkinlikti.
3. Alanya Açıkhava Tiyatrosu'nda şahane konserler verilmeye devam ediyor. Tam olarak Alanya halkının tüm kesimi tarafından bilinmese de zamanla hem seyirci hem de gelen sanatçı sayısında ilerleme kaydedileceğine inancım tam. Hatta 14 Ekim'de Türk müziğinin duayenlerinden Erol Evgin, Alanya Açıkhava Tiyatrosu’nda müzikseverlerle buluştu. Bu müzik şöleni gerçekten izlenmeye değerdi.
4. Bu yıl ikincisi düzenlenen INES II. Uluslararası Akademik Araştırmalar Kongresi (INES-2017) Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin (ALKÜ) ev sahipliğinde başladı. Ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda bilim adamının katılımı ile 18-21 Ekim 2017 tarihleri arasında Alanya Haydarpaşa Oteli’nde gerçekleştirilecek olan kongreye ALKÜ’nün yanı sıra DTI University, Alanya HEP Üniversitesi, Amasya Üniversitesi ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi de destek veriyor. Birçok değerli akademisyeni ağırlayan bu kongrede verilen konferanslarda izdiham yaşanması da Alanya’nın ne kadar kültür faaliyetlerine aç ve hazır olduğunun göstergesidir.
5. AlanyaAlaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) dev bir organizasyona hazırlanıyor. “Okuyan Bir Toplum, Okuyan Bir Üniversite... Sen De Oku!” sloganıyla startı verilen ALKÜ 1.Kitap Fuarıkapsamında yerel ve ulusal alanda tanınmış yazarlar Alanya’ya geliyor. Alanya’da ilk olma özelliği taşıyan ALKÜ 1. Kitap Fuarı, 22-25 Ekim 2017 tarihleri arasında Alanya Kültür Merkezi ve ALKÜ Kestel Yerleşkesi’nde düzenlenecek etkinlikler, ilk günden itibaren konferans ve imza günleri programlarıyla devam edecek.Bir edebiyat öğretmeni olarak bu etkinliğe en çok ben sevinmişimdir sanırım. Umarım ALKÜ Kitap Fuarı sayesinde çok sevdiğim yazarlarla da tanışma fırsatı bulurum.
6. Ve son olarak, mensubu olmaktan gurur duyduğum Dim Medya AŞ'nin büyük etkinliği... '50. Yıl' haftası. Yeni Alanya'nın 50. kuruluş yıldönümü kutlaması ve Dim Web TV açılış töreni hafta sonu gerçekleştirilecek. 1 Eylül 1968'de kurulan ve 50. kuruluş yıldönümünü kutlayan Yeni Alanya, Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve ünlü gazetecilerin de katılacağı önemli bir organizasyona hazırlanıyor. Yeni Alanya'nın 50. kuruluş yıldönümü kutlama ve 'Alanya'nın Yeni Nesil Televizyonu' Dim TV'nin açılış töreni, 21 Ekim Cumartesi günü saat 16.30'da Güllerpınarı Mahallesi, Mollaosmanlar Caddesi, Hacıyusuflar Sokak, Çevreyolu Hasbahçe Kavşağı'nda bulunan Dim Medya Center'da gerçekleştirilecek. Dim Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dim'in konukları arasında Bakan Çavuşoğlu ve Başkan Türel'in yanı sıra Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat, Fox TV'nin ünlü yüzü İsmail Küçükkaya, Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır ve Star TV'nin ünlü haber sunucusu Nazlı Çelik de olacak. Dim TV'nin açılışını yapacağımız bu özel günümüzde tüm okurlarımızı yanımızda görmekten mutluluk duyarız. Güzel şehrimiz Alanya’da bazı özel anlar vardır, asla kaçırılmaması gereken.
"Görmedim, duymadım, bilmiyorum" demeyin.
Siz de tarihe tanıklık edin.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Anıl Kara - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber