Alanya CHP'de neler oluyor?

SHP

Genel Başkanı merhum Erdal İnönü gürültülü bir büyük kongre sonrası yanındakilerle Ankara’da bir restorana giderler. Tartışma restoranda da devam eder. Garson "Efendim ne yersiniz?" diye sorar. İnönü cevap verir, "Evladım görmüyor musun, birbirimizi yiyoruz, daha ne yiyelim ki" der.

Gerçek yaşanmış ve esprili bu olayı dikkatlerinizi çekmek için naklettim.

Önümüzdeki ayın sonunda mahalli seçim yapılacak, ittifak yapan dört siyasi partinin hepsinde liste sıkıntısı olduğu malumunuz. Ancak CHP'de yok yerden yaşanan liste krizinin iç yüzünü sizlerle paylaşmak istedim. Başlatanların şu anda çoğunluğu attıkları adımın çok yanlış olduğunun farkına varmış olacaklar ki, pişmanlar. Zira yok yerden çıkardıkları marazın neticesinde hedeflerine ulaşamadılar. Zaten ulaşmaları da mümkün değildi. Sizin anlayacağınız son derece bilinçsiz ve gereksiz bir adım atılmıştır. Atanlar ve attıranın siyasi intiharı demek daha doğru olur. Lütfen olacak şey midir bunlar bir seçim öncesi? Bu yanlışı çocuklar dahi yapmaz.

Sadete gelelim. Sevgili dostum ve meslektaşım Ali Takavut Bey, 24 Haziran Milletvekili seçimi öncesi CHP ilçe başkanlığı görevinden milletvekilliği adaylığı için yasa gereği istifa etti. Yapılan seçimlerde esas ilçe başkanı yapılmak istenen kişi değil de sürpriz bir şekilde Sefa Çorbacı’nın yapılan oylamada ilçe başkanı seçildiği günden bu yana kendisine bir tahammülsüzlük ve kabullenmeme olduğu aşikardır. Fırsat bekleniyordu, uygun zamanda bir maraz çıkarılacaktı. Akıllarınca o an gelmişti artık. Liste bahane, istifa şahane olmuştu. Her ne kadar inkar edilse de bu istifaların arkasında Ali Takavut’un olduğu dilden dile dolaşmakta ve hedefine ulaşamadığı, dahası istifa edenlerle birlikte "Baltayı taşa vurduğu" söylenmekte.

Vay vay "Liste krizi" diye bir bardak suda kopartılan fırtınanın iç yüzünü bir bilseniz sevgili dostlar. Emin olunuz kimseye iftira etmiyorum. İstifa edenlerin içerisinde yapılan temayül oylamasında da sıra hakkı yenmediği halde kızını belediye meclis üyeliğinde en ön sırada görmek mi isteyeni ararsınız, iki tane muhterem babalarının listenin seçilebilecek yerden listeye konmasını istemiş. Olmayınca da basmışlar istifayı. Efendim daha bitmedi, istifa eden bir bayan arkadaş da kocasını seçilmesi garanti bir sıradan listede görmek istemiş, olmayınca da basmış istifayı. Efendim durun daha bitmedi, biter mi hiç. İstifa eden bir arkadaş da patronunu listenin en garanti yerinde görmek istemiş, olmayınca da basmış istifayı. Sağ olsunlar, bari ölmüş dedelerini, ninelerini de listeye istemedikleri için kendilerine buradan en kocamanından aferin diyorum. Yalnız bir yakınını listede görmek isteyen bir hanımefendi, isteği yerine getirilmeyince etki altında kalıp sorumsuzluk yaparak istifa yolunu seçmemiş. Bunu da buradan belirtelim. Demek ki hırsı aklının önüne geçmemiş.

CHP'nin listesi diğer partilerin aksine yönetim kurulu üyelerinin temayülü ile belirlenmiştir. Üstelik istifa edenler de bu oylamaya katılmıştır. Sanki İlçe Başkanı Sefa Çorbacı oturmuş, kimseye sormadan, danışmadan, kafasına göre bir liste belirlemiş gibi bir algı yaratılmak isteniyor ki gerçek öyle değildir.

Liste, Merkez-Kırsal-Doğu-Batı ve diğer bütün unsurlar titizlikle ele alınarak hazırlanmıştır. Yapılan temayül yoklamasının dışına çıkılmamıştır.

Çok önemli bir nokta ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek ve CHP İl Başkanı Sayın Ahmet Kumbul'un özellikle isteği ile Erkan Demirci listenin birinci sırasına konuldu. Bundan tabi lütfen ne olabilir ki. Allahaşkına normal olmayan bir durum var mı?

Bir beyefendi etrafa çirkinlikler saçıyor. İnanınız kendini iktidarın malum trollerinden sandım. Kardeş oylamada 13. çıkmışsınız, yukarıda anlattığım liste birinci sırası nedeni ile 14. sıraya konmuşsunuz, bundan daha doğal ne olabilir ki lütfen. Kötü sözün sahibine ait olduğunu unutmayınız sevgili kardeşim. Biraz yavaş olunuz.

Temayülde 1. çıkan Nazmi Zavlak listenin en başına değil de 4. sırada yer almasına hiç tepki göstermemiş, tam bir sorumluluk göstererek hiç sesini çıkarmamış. (2. ve 3. sıralar CHP il koordinatörünün onayı ile Çorbacı ve arkadaşlarının itirazlarına rağmen İYİ Parti’ye verildi) Kendisini sizler adına ve şahsım adına özellikle kutluyorum. Kendileri daha 26 yaşında, pırıl pırıl bir iç mimardır. Belki de bu yaş Alanya Belediye Meclisi üyeliğinde sanırım bir ilktir.

Bir konuya daha değinmek isterim. Listelerin verileceği gün CHP'nin ittifak yaptığı diğer parti tarafından bir takım liste tavizleri istenmiş ama Sefa Çorbacı ve arkadaşları tarafından kesin bir dille reddedilmiştir. Dahası rest çekilmiştir.

Atalar boşuna dememişlerdir. "Irmak geçilirken at değiştirilmez" diye. Lütfen seçim öncesi hırsınıza yenik düşerek en büyük sorumsuzlukları gösterip istifa edip, kaçacaksınız. Kime yarar bu kardeş. Kime yarayacağı herkesin malumu. İstifa edecektiniz bari seçimden sonra istifa etseydiniz de sizleri o zaman anlardık.

Yeni ilçe başkanlığı görevini üstlenen Coşkun Karadağ Bey ve yönetimine canı gönülden başarılar diliyorum.

Yeni yönetimde istifa edenlerden sadece iki ismin olduğuna dikkatinizi çekerim.

ÇÖZÜM

Sıkıntı sadece burada değil diğer partilerde de fazlası hem de çok fazlası ile var. Herkes adeta dişini gıcırtarak hesabını seçim sonrasına bırakmış durumda. Sorumsuzluk yapıp, egosuna yenik düşüp, istifa etmiyorlar.

Sıkıntı partilerin ittifak yaptığı için listede yerin dar olmasından kaynaklanmakta. Bunların aşılması için olmazsa olmazımız illaki aklı başında önseçimin yapılması ve delege sisteminin uygulanmasıdır. İşte o zaman kimse mızmız ederek istifa yolunu seçip tabanları yağlamaz. İşte o zaman kimse burada olduğu gibi bir "Günah keçisi" aramaz. Benden söylemesi. Lütfen birazcık olsun sağduyu ve vicdan. Ne yani, Sefa Çorbacı sizlerin bütün yakınlarını belediye meclisine mi yazacaktı? Hangi mantıkla hareket ettiniz, hiç olabilir mi öyle bir şey.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Mat - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber