50'nci Yıl'da 50'nci yazı

BUNDAN

50 yıl önce kurulmuş olan Yeni Alanya Gazetesi’nin bugüne kadar geldiği süreçteki başarısını takdir etmek gerek.

Ülkemizin yakın tarihini birebir yaşamış, onlarca seçim görmüş, Alanya’nın hüzünlerini ve mutluluklarını yazmış bir gazete.
Yeri geldiğinde skandalları çekinmeden yazmış, yeri geldiğinde en başarılı birliktelik fotoğraflarını yayımlayan bir gazete.
Hem yerel hem de genelde, sadece politika değil, güncel, sosyal, kültür sanat, spor, magazin haberlerini de başarıyla yayınlamış bir gazete.
Geldiğimiz noktada 50'nci yılında ulusal yayın seviyesinde bir yayına ulaşmış bir gazeteden söz ediyoruz.
Bununla birlikte, ülke gündemine dair Cumhuriyet Halk Partisi adına gazete köşesinde yazma teklifi geldiğinden beri biz de 50'nci yazımıza ulaşmış olduk.
50'nci yıldaki 50'nci yazımızda biz de kısaca neler yaşadık, onlardan bahsedelim.
***
Gazetenin anlattığı tarihin yanında bizimkisi hayli ufak kalıyor.
Gerçi haftada 1 yazdığımızı göz önüne alırsak, 50'nci yazıya kadar gelmiş olduğumuza göre neredeyse 1 yıla yakın bir süredir görüşlerimizi anlatmaya çalışıyoruz.
20 Kasım 2016’da çıkmış ilk yazımız.
İlk yazı heyecanının oldukça belli olduğu, amatör sevimliliğinde bir tat veriyor yeniden okuduğumuzda.
Sonrasında neler anlatmamışız ki...
***
Bir kırsalın nasıl olması gerektiğini, önce dünyadaki örnekleriyle, sonra Türkiye'deki durumuyla ve son olarak Alanya’da neler yapabileceğimiz konusuyla tartışmışız.
Adına da “Kırsal Dönüşüm” demişiz.
Ne yazık ki geçen 1 yıl boyunca bazı asfaltlama çalışmaları dışında, esası ve köy yaşamını derinden etkileyecek ve yaşam standardını artırabilecek bir gelişmeyi halen başaramadık.
***
Yerel meseleleri daha fazla tartışmaya niyetliyken karşımıza çıkan Başkanlık Sistemi tüm gündemi olduğu gibi bizi de alt üst etmiş oldu.
Getirmiş olduğu önemli sakıncaları anlatmaya çalışmakla geçirdiğimiz, farklı yönleriyle ele aldığımız on civarında yazı ile geçen bir halkoylaması dönemini, siz de bu yazıyı okurken çok iyi hatırlamış olacaksınız.
Peki, değişen sistem ile bir şey kazandık mı?
Hayır, aksine, dediğimiz endişeleri haklı çıkaran bir tek adam sistemi, devam eden OHAL süreci ve şu anda istediği belediye başkanını istediği yere gönderebilen, seçilmişliğin bile bir değerinin kalmadığı bir sistem içerisinde eksikleri konuşmaya devam ediyoruz.
Bahsedilen sistem, ekonomik düzenden sosyal yaşama, terörden dış politikaya kadar hayatımıza hiçbir olumlu yenilik katmadığı gibi, sürekli olarak gerginlik ve stres dolu bir yaşamın içine de bizleri iter oldu.
***
Yine de sadece yakınmakla, eksik göstermekle vakit kaybedemezdik.
Aklımızda olanları, olanca açıklığıyla ve somut bir şekilde yansıtmak zorundaydık.
Çeşitli konulardan bahsettik.
Alanya’nın nasıl bir bilişim şehri olabileceğinden, bilişim ile kolayca kalkınabileceğinden ve elde edeceği bu yeni sıfat dolayısı ile diğer emsallerinden öne çıkabileceğini konuştuk.
Tarihi değerleri ile Selçuklu Başkenti Alanya’nın yapması gereken işleri tek tek sıraladık.
Raylı sistem ile Alanya’nın imtihanına değindik, altyapı sorunlarımızı vurguladık.
"Neden Sosyal Demokrasi?" dedik, Sosyal Demokrasi’nin Alanya'mıza neler kazandırabileceğini açıkladık.
Partimizin tarihine ilişkin yazı kesitleri ile Sosyal Demokrat örnekleri verdik, uygulamalı olarak iddialarımızı ispat ettik.
Ülke gündeminde kendisine yer eden Adalet Kurultayı ve mitingine ilişkin tüm detayları ve ülkemizin kalkınma ve insani gelişmişlik yönündeki çıkış noktasını vurguladık.
***
Görüyoruz ki biz 1 yıla çok şey sığdırdık.
Yeni Alanya Gazetesi de 50 yılına paha biçilemez bir arşiv sığdırmış durumda.
Önümüzdeki yılda da yine öneren, üreten, çözüm konusunda bastırarak konuları tüm açıklığıyla konuşmak dileğiyle, hepinize bu haftalık veda ediyor, saygılar sunuyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Can Karagöz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber