Yerel siyasetin acbüzzeneb'leri

RİVAYET

odur ki...

1940’ların sonuna doğru, Amerika’da,zengin bir adamın ölümünden birkaç yıl sonra bir kadın yanında bir çocukla mahkemeye başvurur.

Çocuğun ölen o zengin adamdan olduğunu iddia eder, fakat ölüden DNA testi yapılamayan bir dönemdir dünya için.

Amerika, kendi hukuk sistemlerinde bu olayın bir karşılığını bulamayınca başka sistemlere müracaat eder.

Roma hukukuna bakarlar, yok.
Yunan, Hint, Uzakdoğu, hiçbirinde yok.

Bir heyet, tavsiye üzerine Türkiye’ye gelip dönemin İstanbul Müftüsü Ömer Nasuhi Bilmen’e gider.

Bilmen onlara ölen adamın kemiklerinin, en önemlisi de kuyruk sokumu kemiğinin durup durmadığını sorunca Amerikan heyeti şaşırır.

Bilmen, Amerika'daki ölünün kemiklerinin mezardan çıkarılmasını, kuyruk sokumunda tarif ettiği bir yere o çocuğun bir damla kanını damlatmalarını, eğer o kemik kanı emerse çocuğun o adamdan olduğunu, aksi olursa kadının yalancı olduğunu ve buna göre hüküm verebileceklerini anlatır.

Amerikan heyeti görüşmeden memnun olmaksızın, şaşkınlıklarını da yanlarına alıp ülkelerine döner.

Bir müftünün böyle bir tıp bilgisine nasıl hâkim olabileceğine ihtimal veremezler ancak ekipteki bir doktorun kafasını bu mesele kurcalar, Türk Müftü Bilmen'in yanlışlığını (!) ispat etmek için mezarı açtırıp adamın kemiklerini çıkarır, kuyruk sokumunda tarif edilen yere önce kendi kanını damlatır, kan süzülerek akıp gider. Sonra çocuğun kanını döktüğünde gözleri fal taşı gibi açılır. Çünkü kemik kanı olduğu gibi emmiştir.

Türkiye'deki görüşme sırasında Müftü Ömer Nasuhi Bilmen'in yanında olanlar da bu mevzuyu ilk kez duymuş olacaklar ki, Amerikan heyeti gittikten sonra bu meseleyi nereden bildiğini sorarlar.

Kuyruk sokumundaki kemiğin sadece kendi neslini kabul ettiğini, vücuda ne yaparsanız yapın o kemiğin yok edilemediğini, kıyamete kadar hiçbir gücün de buna muktedir olamayacağını, zira mahşerde insanların o kemik parçasından yeniden diriltileceğini anlatır.

***

İşte o kemiğin adı "acbüzzeneb"tir.

***

Misal,Türkiye Cumhuriyeti'nin "acbüzzeneb"i Mustafa Kemal Atatürk'tür.

Vücuda ne yaparsanız yapın, yani memlekete hangi sistemi getirirseniz getirin, o kemik yok edilemez, kıyamete kadar da hiçbir güç buna muktedir olamayacaktır.

***

Alanya'da da "her dönemin adamı" olan, hangi parti iktidar olsa bir saniye vakit geçirmeden soluğu direkt orada alan, "günebakan çiçekleri" ve "yanar dönerleri" olan ama mevzu siyaset olunca kendilerini "acbüzzeneb" olarak gören, göstermeye çalışan "kaval" kemikleri vardır.

Alanya siyasetinin bir de hakiki "acbüzzeneb"leri vardır.
Vücudane yaparsanız yapın, yani yerine kimi getirirseniz getirin, o kemik yok edilemez, kıyamete kadar da hiçbir güç buna muktedir olamaz.

Önemli olan, şehrin siyasi, ticari ve sosyal manada yönetimini emanet ettiğimiz kişilere bu görevleri oylarımızla verirken, hakiki mi, yoksa birilerinin pompalamasıyla mı, birilerinin torpili ve parasıyla mı, arkasındaki cemaatle mi gelip gelmediğine iyi bakmak, o kişinin makamdayken şehrin hanesine yazılan 5-10 senenin boşa gidip gitmeyeceğinin analizini iyi yapmaktır.

***

Sizden ricam, bu yazıyı okuduktan sonra birkaç dakikanızı ayırıp Alanya'nın şehre gerçekten hizmet veren hakiki acbüzzeneb'leri ile kendilerini çok yükseklerde gören/gösteren imitasyon acbüzzeneb'lerini düşünün, bir sıralama yapın, mümkünse sosyal medya kanalıyla özelden bana da gönderin. Bakalım sizin listeyle bizimkiler ne kadar örtüşüyor, test edelim.

***

Şu mübarek günün yüzü suyu hürmetine, Allah hepimizin karşısına gerçek acbüzzeneb'leri çıkarsın, bizi imitasyon acbüzzeneb'lerden korusun, amin...

***

(DİP NOT: Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (SAV), bir hadisi şerifinde şöyle buyurmuştur.“İki sur arasında kırk yıllık zaman vardır. Sonra Allah semadan su indirecek ve insanlar yerden sebze gibi capcanlı dirileceklerdir. İnsanda bir öz hariç hepsi çürümüştür. Bu çürümeyen öz, acbüzzeneb'dir. Kıyamet günü yeniden yaratılış bundan meydana gelecektir.”)

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber