Yerel siyaset bayramı bekliyor

ALANYA

siyaseti kurban bayramından sonra hareketlenecek.

AKP'de ilçe kongreleri Finike ve Kumluca ile başladı.

Alanya ilçe kongresinin tarihi henüz netleşmedi, delege seçimlerini "Mahmutlar Mahallesi dışında" gürültüsüz patırtısız tamamlayan İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun programının uygun olduğu bir tarihte ilçe kongresini yapacaklarını söylüyor.

Berberoğlu'nun "şimdilik" tek listeyle kongreye gideceği öngörülürken, bir önceki kongrede de karşısına çıkan Sabri Tos'un adaylık için sessiz ve derinden bir çalışma içerisinde olduğu konuşuluyor.

AKP'de Berberoğlu'nun yeniden ilçe başkan adayı olmasının henüz tam olarak kesinleşmediği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da "gençler sahaya çıksın" deyip işaret ettiği üzere, AKP Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toklu ile yaş haddinden dolayı görevini bırakacak olan Gençlik Kolları Başkanı Alaaddin Işık'ın da potada olduğu iddia ediliyor.

Geride kalan süreçte ekibiyle birlikte başarılı bir performans sergileyen Mustafa Berberoğlu'nun görevine devam etmesine kesin gözüyle bakılırken, nihai kararın, Antalya İl Teşkilatı ve AKP Genel Merkezi'nden çıkacak sonuca bakılarak verileceği de gelen haberler arasında.

***

CHP'de ise sular durulmuş değil.

Ali Takavüt'ün "suya sabuna dokunmayan" bir anlayışla sürdürdüğü başkanlık görevinin parti tabanında rahatsızlık yarattığı, örneğin MHP'li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'e verdiği tam desteğin ise, "Takavüt böyle devam ederse ve yeniden ilçe başkanı olursa, 2019'daki yerel seçimde seçmenden CHP'nin Alanya Belediye Başkan Adayı'na hangi yüzle oy isteyeceğiz" homurtularının parti tabanında giderek arttığı ifade ediliyor.

CHP'de Kasım ayına ertelenen kongrede en favori isim olarak, mevcut yönetimde İlçe Sekreteri unvanıyla görev yapan Avukat Mehmet Can Karagöz'ün adı ön plana çıkıyor.

CHP'nin Alanya'daki efsane isimlerinden biri olarak bilinen Avukat Raif Karagöz'ün oğlu olmasının yanı sıra yerel siyasete getirdiği farklı bakış açısı ve etkili muhalefetiyle dikkat çeken Karagöz'ün genç ve dinamik bir listeyle seçime girmesi halinde Alanya CHP'nin yeni dönemdeki lideri olabileceği belirtiliyor.

CHP'de bir dönem adeta fırtınalar estiren, giyimi, konuşması, hal ve hareketleriyle pek çok CHP'linin benimsememesine rağmen CHP'yi 2010-2015 arası Alanya'da yeniden gündeme taşıyan bir isim olarak anımsanan Şevki Türktaş'ın yanı sıra, bazı tiyatro oyunlarında rol aldığı için "Artist Başkan" olarak hatırlanan Sefa Çorbacı'nın da adaylık için parti tabanında nabız yokladığı konuşuluyor.

***

MHP'de ise Mustafa Türkdoğan rüzgarı esmeye devam ediyor.

17 Ağustos 2016'da, yani bundan tam bir yıl önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından "Alanya İlçe Başkanı" olarak atanan, 2014'te Alanya Belediyesi'ni kazanmalarına rağmen aktif bir siyaset üretemeyen MHP'yi geride kalan son bir yılda yeniden Alanya siyaset hayatına sokarak üstün bir performans sergileyen Türkdoğan, iddiaların aksine Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile de arasını sıcak tutarak parti içi muhalifleri susturmayı başaran isim oldu.

***

Son olarak...

ALTSO seçimleri, Alanya'da istisnasız her kesimin sonucunu en çok merak ettiği seçimlerin başında geliyor.

2013'ün Haziran ayından bu yana ALTSO Başkanı olan, geride kalan 4 yılda ortaya koyduğu performansla tüm kesimlerden tam puan alan, görev süresinde yapacağını vaat ettiği projeleri iki yılda tamamlayıp taahhüt etmediği pek çok projeyi de Alanya'ya hediye eden, Alanya'nın yıllardır hasret kaldığı Ankara lobisinin gücünü yakın dost olduğu Alanyalı Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu'ndan aldığı destekle Alanya'daki ticaret, turizm ve inşaat sektörü mensubu üyelerine hizmet olarak yansıtan Mehmet Şahin'e üyelerin desteği aynı hızda, hatta artarak sürerken...

2013'ün Haziran ayında girdiği seçimi Mehmet Şahin'e kaybettikten sonra adeta sırra kadem basan, şehrin ticaret yaşamı hakkında tek kelam etmeyen, proje üretmeyen, üyesi olduğu ALTSO Meclisi toplantılarına bile katılmayan, seçim süreci başlayınca yeniden piyasaya çıkan, kendisini "Neden meclis toplantılarına katılmıyorsunuz?" diye eleştirenlere, "Ben avara mıyım ki her toplantıya katılayım" diyerek, üyelerin hakkını savunmak için tüm toplantılara istisnasız katılanları üzen Mustafa Tuna ise eski ekibini yeniden toparlamak için kahvaltı, akşam yemeği gibi organizasyonlara geç de olsa başladı.

***

Toparlayacak olursak...

Alanya siyaseti kurban bayramından sonra çok sürpriz gelişmelere gebe olacak gibi görünüyor.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber