Bu beldede seçim iptal edildi

Niğde’nin Altunhisar İlçesi’ne bağlı Keçikalesi Beldesi’nde 6 zihinsel engellinin oy kullandığı, 1 kişinin ise 2 kişiyi tehdit ederek yerlerine oy kullandığının tespit edilmesi üzerine İl Seçim Kurulu buradaki seçimleri iptal etti

KEÇİKALESİBeldesi’nde 30 Mart’ta yapılan seçimleri MHP’nin adayı Şamma Öztürk 376 oy alarak kazanırken, Ak Parti’nin Lütfü Öztürk 370 oyda kaldı. AK Parti Altunhisar İlçe Başkanı Mehmet Unutgan, İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunarak 1017 nolu sandıkta B.A.’nın İ.A. ve S.A.’yı döverek, M.A’yı ise tehdit ederek oy kullanmalarına engel olup bu kişilerin yerine oy kullandığını, bunun dışında zihinsel engelli olan N.Ö., G.Ö., L.B., G.A., M.B., G.A.’nın oy kullandığını öne sürüp seçimlerin iptal edilmesini istedi.

TUTANAKLA TESPİT EDİLDİ

 Altunhisar İlçe Seçim Kurulu’nun itirazı reddetmesi üzerine Mehmet Unutgan bu defa İl Seçim Kurulu’na itiraz etti. İtiraz dilekçesinde iddiaları inceleyen İl Seçim Kurulu, yaptığı incelemelerde B.A.’nın, İ.A. ve S.A.’ya gizli oy kullanma prensibine uymayacak şekilde müdahale ettiği ve oyların B.A. tarafından kullanıldığının tutanakla tespit edildiğini belirtti.

6 ZİHİNSEL ENGELLİ OY KULLANDI

 İl Seçim Kurulu, itiraz dilekçesinde yer alan bir diğer iddiayla ilgili yaptığı incelemede  ise N.Ö. ve G.Ö.’nün mahkeme kararıyla zihinsel engelli olduğu ve kısıtlandığını, L.B., G.A., M.B. ve G.A.’nın da Altunhisar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın raporlarıyla zihinsel engelli olduğunun anlaşıldığını, bu kişilerin oyları kullandığının sandık seçmen listelerindeki imza ve parmak izlerinden tespit edildiğini belirtti. OY BİRLİĞİYLE İPTAL EDİLDİ İl Seçim Kurulu, oy birliğiyle alınan kararda iki aday arasındaki farkın 6 oydan ibaret olduğunu, gerek 2 kişinin oylarının bir başka kişinin kullanması gerekse de zihinsel engelli olan 6 kişinin oy kullanmasının sonucu etkileyeceğinden dolayı Keçikalesi Belde Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline karar verdi. Seçimlerin 1 Haziran 2014’te tekrarlanacağı belirtildi.

BAĞLAMA BELDESİNDE DE İPTAL EDİLMİŞTİ

 Daha önce de Niğde merkeze bağlı Bağlama Beldesi’nde de zihinsel engelli 3 kişinin oy kullandığı tespit edilmiş, İl Seçim Kurulu da bu oyların sonucu etkileyecek sayıda olduğu gerekçesiyle seçimleri iptal etmişti.

07 Nis 2014 - 15:51 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber