Yaza kaslarınızı şekillendirin

HAVALARIN

ısınmaya başlaması ile birlikte kışlıkların yerini ince ve kısa kollu kıyafetler almaya başlamıştır. Dolayısı ile yaz aylarına vücudunuzu ağırlık çalışarak şekillendirebilirsiniz. Yağları eritmek istiyorsanız en az kardiyo kadar ağırlık çalışılması gerekmektedir. Ağırlıklarla yapılan kas gücünü arttırmaya yönelik çalışmalar kas-iskelet sisteminin kondisyon ve kuvvetini de arttırır. Amaç kas gücünü ve dayanıklılığını geliştirmektir. Vücutta anatomik olarak kas boyu ve kas sertliği artar. Kas gücünün ve boyunun artması demek kemiklerin, tendonların ve bağların gücünün artması da demektir.
Salonda kas güçlendirmenin en önemli sonucu fiziksel performansın artmasıdır. Kaslar enerjinin tamamını kullanabilir hale gelirler. Kaslar toplayabilecekleri en yüksek enerji miktarını depolayabilecek kadar verimli duruma gelir. Günlük yaşantımızın da daha verimli olmasını sağlar. İyi bir güç çalışmasının diğer önemli bir etkisi de tepeden tırnağa vücut görüntümüzü değiştirmesidir. Özellikle erkeklerde geniş omuzlar, şekilli kol ve karın kasları, bayanlarda ise ince bel ve sıkılaşmış vücut bu değişikliklerin başında gelir. Bu da kişinin kendine olan güvenini arttırır.
Vücut ileri yaşlarda aktivitenin durmasından dolayı yağ depolamaya başlar. Kas dokusu da dolaylı olarak azalır. Gençlik yıllarınızda yapacağınız güçlenme çalışmaları yaşlılık döneminizin de en az hasarla geçmesini sağlar. Fiziksel, sosyal, seksüel aktiviteleriniz ileri yaşlara kadar sürer, sağlıklı bir yaşamınız olur.
Kaslar
Kaslarımız yüksek oranda enerjiye ihtiyaç duyarlar. Uyurken bile kaslarımız kullandığımız toplam kalorimizin %25'ini kullanırlar. Ağırlık çalışmaları ile kas kuvvetlendirme çalıştığınız zaman kaslarınız enerjiyi çok daha verimli kullanır hale gelirler. Az enerji kullanarak çok iş yapmaya başlarlar. Eğer kas dokusu artarsa kas dokusu içindeki metabolik faaliyetler de o oranda artar. Eğer kaslarınız zayıf olursa metabolik faaliyetler de zayıf olur. Bunu zayıflamak isteyen insanlarda görebilirsiniz. Kilo kaybını takiben halsizdirler ve bitkindirler. Performansları düşer. Bu nedenle performanslarını kazanabilmeleri için kuvvetlenme çalışmaları şarttır.
Kaslar güçlendirilirken yemek yemekten ve beslenmekten vücut geri kalmamalıdır. Kilo kaybederek yağ dokusunu azaltmak isteyen kişiler genelde beslenmelerini de aksatırlar. Bu büyük bir hatadır. Kas guruplarının dengeli olarak güçlenmesi hareketlerde vücut dengesinin de tam olarak sağlanmasına katkıda bulunur.
Kas Güçlendirme Çalışmalarının Faydaları
Uygun şartlarda yapıldığı zaman vücut geliştirme sporunun insan vücuduna olan faydaları sayılamayacak kadar çoktur:
-Kasları mükemmel seviyede çalıştırarak kuvvetlendirir; geliştirir; yeniler ve vücuda güzel bir estetik kazandırır.
-Kalp-kan dolaşım sistemini en uygun seviyede düzenler. Kalbin çok daha sağlıklı şekilde çalışmasına yardımcı olur, bu sayede kalp hastalıklarını önler. Örneğin; Kolesterol oranını %5 ile %10 arasında azalttığı dolayısıyla iyi kolesterol (HDL) oranını yükselttiği kanıtlanmıştır.
-Vücudun toplam dayanıklılık kapasitesini arttırır ve yüksek bir kondisyon eğrisi kazandırır. Göğüs kafesinin genişlemesini sağlar ve bu sayede vücudun solunum kapasitesini yükseltir.
-Vücut hakimiyetini, denge ve konsantrasyonunu arttırır.
-Gelişme çağında boy uzamasına yardımcı olur. İleri yaşlarda meydana gelen kas erimesini ve bir takım eklem rahatsızlıklarını önler.
-Metabolizmanın atletik yapılaşmasına yardımcı olur ve vücudun selülit ve kilo verme problemlerini yok ederek estetik açıdan kalıcı avantajlar sağlar.

-Sakatlıklar süresince küçülen ve güçsüzleşen vücudun birçok bölgesinin kuvvetlenmesine ve eski sağlığını kazanmasına yardımcı olur.
-Duruş bozukluklarını ve vücuda olan olumsuz etkilerini gideren en uygun spordur.
-Kötü alışkanlıklardan koruyan ve kurtulmayı sağlayan buna karşın metabolizmanın verimliliğini arttıran özel bir spor branşıdır.
-Disiplin, hırs, kendine güven, sabır, azim, ruh ve beden hakimiyeti gibi üstün özellikler kazandırır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Erkan Demiral - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber