Tütün ürünlerinin reklamı önlenecek

Dünya Sağlık Örgütü, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü'nün bu yılkı temasını "tütün ürünlerinin reklam, tanıtım ve sponsorluğunun önlenmesi” olarak belirledi.

Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hilal Özcebe, tütün kullanımının dünyada her yıl 6 milyon dolayında kişinin ölümüne yol açtığını, bu ölümlerin 600 binin sigara dumanından pasif etkilenmeden kaynaklandığını söyledi.
Dünyadaki ölümlerin üçte ikisinin nedeni olan bulaşıcı olmayan hastalıklarda da  en önemli faktörün tütün kullanımı olduğunu anlatan Özcebe, şu bilgileri verdi:
"Dünya Sağlık Örgütü bu yılki 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü'nün temasını, 'tütün ürünlerinin reklam, tanıtım ve sponsorluğunun önlenmesi' olarak belirledi. Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesi’nin 13. maddesine paralel olarak verilen bu kararın bilimsel dayanakları çeşitli çalışmalarla da ortaya konulmuş durumda. Bu çalışmaların sonuçları Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsünün 2009 raporunda, 'tütün ürünlerinin reklam ve tanıtımı, tütün kullanımını artırmaktadır' şeklinde yer aldı."

31 May 2013 - 11:39 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber