Hem karnına hem cebine yarıyor

Suriyelilere Kızılay tarafından yapılan kumanya yardımının paketlenmesinde, Reyhanlı ilçesinde yaşayan Suriyeliler aktif rol alıyor.

Suriye'nin Türkiye sınırına yakın Atme kasabası yakınlarında kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda kalan Suriyelilere Kızılay tarafından yapılan kumanya yardımının paketlenmesinde, Reyhanlı ilçesinde yaşayan Suriyeliler aktif rol alıyor.

Kumanyaların hazırlanmasından sorumlu Mustafa Sasonlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kızılay adına günde 21 bin kahvaltılık kumanya hazırladıklarını, bunların hazır hale getirilmesinde ilçede ikamet eden Suriye vatandaşlarından da yararlanıldığını söyledi.

Kumanyaların hazırlanmasında çalışan Suriyelilerin bu işten kazanç da elde ettiğini ifade eden Sasonlu, ''Her aileye 50 lira ücret ödüyoruz. Maddi durumu kötü olan ve geliri olmayan Suriyeli ailelerin kumanya paketlenmesinde görev almasıyla bir anlamda onları da desteklemiş oluyoruz'' diye konuştu.

Sasonlu, kumanyaların hazırlanmasında 30 aileye mensup 300 Suriyelinin görev aldığını bildirerek, ''Suriyeli kardeşlerimize bir nebze de olsa katkı sağladığımız için mutluluk duyuyoruz'' dedi.

#

02 Şub 2013 - 14:29 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber