Etkili çözüm: Deniz

Opr.Dr.Emin Canan, yaz sıcağı pişik ve isiliklerin çocuk ve yetişkinler için en etkili çözümün deniz suyu olduğunu bildirdi.

Antalya'nın Manavgat Sağlık Derneği Başkan Yardımcısı Opr. Dr. Emin Canan, yaz sıcağı pişik ve isiliklerin çocuk ve yetişkinler için en etkili çözümün deniz suyu olduğunu bildirdi. Yazın terlemeye bağlı çocuk ve yetişkinlerde başta koltuk altları olmak üzere oluşan pişiklerin kaybolması için denize girip çıkmanın yeterli olacağını belirten Canan, güneşten etkilenmemek için denize saat 10.30-11.00 ile 15.30-16.00 arası girilmesinin daha yararlı olacağını söyledi. Pişik ve isiliklerde deniz suyunun kendine has tedavi edici özelliği bulunduğunu anlatan Canan, denize girildikten sonra mutlaka tatlı su ile duş alınması gerektiğini kaydetti. Canan, "Akdeniz Bölgesi'nde hava sıcaklığı ve nemli hava etkisini göstermeye başladı. Sıcak ve nemli havaya bağlı çocuk ve yetişkinlerde pişik ve isilik vakaları artmaya başladı.Çocuk ve yetişkinlerde pişik ve isilikten kurtulmanın en etkili çözüm denize girmek. Vucudun denizde tuzlu su ile teması sonrası pişikler kayboluyor. Pişik olan kişiler kızarık olan bölgeyi kaşımadan önce mutlaka denize girmeleri yararlı olacaktır. Pişik olan bölge deniz suyu teması sonrası hemen kaybolur. Pişikler genelde dünyada deniz suyu ve tuzlu su ile tedavi ediliyor. Deniz suyu aynı zamanda vücuttaki gözenekleri açtığı için deriyi besleyici özelliği bulunuyor. " diye konuştu.

31 May 2013 - 14:19 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber