Bu gece Kadir Gecesi

Bütün İslam alemi en kutsal geceyi idrak ediyor. Bu gece Kadir Gecesi. Kadir gecesinden Mekke devrinde nazil olan ve Kur´an´ın doksan yedinci suresi olan beş ayetlik Kadr Suresi´nde bahsedilir

BÜTÜN İslam alemi en kutsal geceyi idrak ediyor. Bu geceKadir Gecesi. Kadir gecesinden Mekke devrinde nazil olan ve Kur´an´ın doksan yedinci suresi olan beş ayetlik Kadr Suresi´nde bahsedilir. Bu surede Kur’an’ın indirildiği kadir gecesinden bahsedildiği için bu sureye Kadir Suresi denmiştir. Kadr, ´azamet´ ve ´şeref´ demektir. Kadir Suresinde Kur’an’ın kadir gecesinde indirildiğinden, kadir gecesinin bin aydan daha hayırlı olduğundan, kadir gecesinin rahmet ve berekete vesile olduğundan, bu sebeple insanlık için taşıdığı değerden bahsedilir.

23 Tem 2014 - 17:13 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber