‘Beni ilaç ve terapiyle kölesi yaptı‘

Psikiyatri profesörü Köksal A.'nın evlilik vaadiyle 14 yıl kendisiyle birlikte olduğunu öne süren Şeyda P., ilaç ve terapiyle seks kölesine dönüştürüldüğünü iddia etti

İZMİR'DE, psikiyatriprofesörü Köksal A.'nın evlilikvaadiyle 14 yıl kendisiyle birlikte olduğunu öne süren Şeyda P., ilaç ve terapiyle sekskölesine dönüştürüldüğünü ileri sürerek 250 bin liralık tazminat davası açtı. Öğretim üyesi psikiyatri profesörü Köksal A.'nın evlilik vaadiyle 14 yıl kendisiyle birlikte olduğunu öne süren hastası, 250 bin liralık manevi tazminat talep etti. Prof. Köksal A. ise genç kadının tehditle kendisinden para aldığını öne sürerek, 143 bin lira tazminat talebinde bulundu. İzmir'de, avukatı aracılığıyla Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Şeyda P., 1998'de panik atak nedeniyle o dönemde doçent olan Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Köksal A.'ya gittiğini anlatarak, "Bana yakın davranmaya başlayınca rahatsız oldum ve tedaviyi kesmek istedim. Ancak ailemi ikna ederek tedaviye devam etti. Yakınlaşmayı da sürdürdü. Ardından gönül ilişkimiz başladı ve ona âşık oldum. Önceleri hastanedeki odasında, ardından da açtığı muayenede ve çeşitli otellerde birlikte olduk. Her defasında eşinden boşanıp benimle evleneceğini söyledi. 14 yıl sonunda ise aramızdaki ilişkiyi bitirip, beni kullanılmış bir bez gibi kenara attı. Üstelik 'ilişkiyi açıklarsan 'senin ruh sağlığının bozuk olduğunu söylerim. Kimse sana inanmaz' diye tehdit etti" dedi. Genç kadının avukatı Kadri Almaç da müvekkilinin ailesi durumu öğrenince Prof. Köksal A.'nın defalarca aileden özür dileyip kızlarıyla evlenmek istediğini ve O'na ev alacağını ve söylediğini öne sürerek, "Müvekkilimi tıbbın kendisine vermiş olduğu tüm imkânları kullanarak ve ilişkisi süresince ya ilaç yazarak ya da terapi uygulayarak kendisi için ne isterse yapar hale getirmiş ve adeta bir seks kölesi haline dönüştürmüştür" dedi. Almaç tüm bu nedenlerle Köksal A.'dan müvekkili adına 250 bin lira manevi tazminat istedi.

PROFESÖRDEN KARŞI DAVA

Prof. Dr. Köksal A. adına mahkemeye cevap veren avukatı Abdullah İpek ise Şeyda P.'nin 4-5 kez otel odası kiralayıp tehditle müvekkilini çağırdığını iddia ederek, profesörün bu saplantılı aşktacizlerinden kurtulmak için çeşitli zamanlarda 43 bin lira ödemek zorunda kaldığını öne sürdü. Ancak genç kadın ve annesinin önce ev alınması konusunda baskı yaptığını, 300 bin lira istediklerini, sonra bu parayı 250 bin liraya indirdiklerini öne süren İpek, müvekkilinin beladan kurtulmak için, eşinin ve kendisinin ısrarıyla 60 bin lira ödemeyi teklif ettiğini anlattı. Karşı tarafın,kariyer sahibi ve iyi gelirli olduğunu bildikleri Prof. A.'dan sürekli, tehdit, şantaj ve komplolarla maddi isteklerde bulunduğunu iddia eden İpek, müvekkiline 16 yıldır hayatı zindan ettiğini öne sürdüğü Şeyda P.'den, tehdit ve şantajla aldığını iddia ettiği 43 bin lirayı yasal faiziyle birlikte geri istedi. İpek ayrıca 100 bin lira da manevi tazminat talebinde bulundu.

Kaynak:sabah

05 Ara 2014 - 12:04 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber