Bahçenize süt dökünce bakın ne oluyor!

Bitkilerinize su yerine süt verin, bakın ne işe yarıyor!

BAHÇE ve bitkilerinizin neye ihtiyacı olduğunu biliyor musunuz? Veya bitkilerinizin nasıl güçleneceğini? Herkes bitkilerin suya ihtiyacı olduğunu bilir. Ve birçok insan bitkilerine sadece su verir. Peki bahçenize ve bitkileriniz faydalı olacak başka bir sıvı daha var desek? O sıvı süt!

1-Süt, içerisindeki kalsiyum sayesinde tıpkı insanlar için olduğu gibi bitkiler içinde koruyucu ve besleyicidir. 3
2-Bahçe ve bitkilerinize düzenli olarak yağlı süt verirseniz kene, fidan biti ve yağrak biti gibi böceklerden kurtulabilirsiniz.
3-Bahçe alet ve edevatlarınızı dezenfekte etmek için kimyasal ve pahalı sıvılar kullanmak yerine sütün antiseptik özelliğinden yararlanarak temizleyebilirsiniz.
4-Bitkinizin çürümesini veya küflenmesini engellemek istiyorsanız sütü biraz sulandırarak bitki yüzeyine sıkabilirsiniz.
5-Bunun için hazırlamanız gereken karışımda bir ölçü süte 2 veya 3 ölçü miktarında su eklemelisiniz. Ve bu karışımı 10 günde bir sürekli kullanın.
6-Sütü, melasla karıştararak gücü iki katına çıkartabilirsiniz. Böceklerin şekeri sindirebilecek pankreası olmadığı için bahçe ve bitkinizden uzak duracaklardır.
7-Mesela ve süt karışımını bitkilerinizi toprağa dikmeden önce ya da böcekler ortaya çıktıktan sonra kullanabilirsiniz.
8-Domateslerinizi korumak için birinci tercihiniz süt olmalı. Özellikle yağsız süt kullanmalısınız.
9-Bir ölçü yağsız süte 10 ölçü su karıştırarak hazırlayacağınız domatese özel karışımınızı 2 haftada bir kullanmanızı öneririz.

28 Tem 2017 - 10:07 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber