Artık geleceğe güvenle bakın

Mutlu, başarılı, üretken bir yaşam sürmenin ve geleceğe güvenle bakabilmenin yolu, kendi kendinize yetebilmekten geçiyor

YETERLİLİK hissi ve özgüven,  hayatta birçok kapıyı açan bir anahtar görevi üstlenirken; iş hayatında ve ilişkilerinizde de daha başarılı olmanıza yardımcı oluyor.
Uplifers olarak, geleceğinizi daha güvenli bir şekilde inşa edebilmeniz ve kendinize olan güveninizi arttırabilmeniz için, Demartini Enstitüsü’nün kurucusu, davranış uzmanı ve yazar Dr. John Demartini’nin önerilerini bir araya getirdik.

1. Para biriktirin.

Finansal özgürlük, kendi kendinize yetebilmenin ve geleceğinizi şekillendirmenin ilk adımlarından biri. Finansal özgürlüğünüze kavuştuğunuzda, maddi sıkıntılar tarafından kısıtlanmayan, paranın sizi kontrol etmediği bir noktaya ulaşabilir; gelecek hedefleriniz yolunda özgürce adım atabilirsiniz.
Demartini’nin finansal özgürlüğe kavuşabilmek için ilk önerisi, her ay kazancınızın %10’unu biriktirmeniz. Birikimleriniz arttıkça, kendi gözünüzdeki değeriniz de artacak.

2. Rotanızı çizin.

Hayatta gideceğiniz yönü belirleyebilmek için, severek yaptığınız şeyleri keşfedin. Hayal kurun ve kendinizi özgür bırakın.
Planlı bir yol haritasına sahip olmak; amaç ve bağlılık hissinizi arttırırken, hedeflerinize ulaşmanızı da kolaylaştıracaktır. Gelecek hedefleriniz yolunda bilinçli adımlar atmak, enerjinizi de yüksek tutacaktır.

3. Sizi destekleyen ve size ilham veren kişilerle vakit geçirin.

Kendinizi sürekli geliştirebilmek için, çevrenizde benzer hayallere sahip ve hedeflerinin bilincinde olan kişilere yer açın. Ufku geniş kişiler, sizin de ufkunuzu açacak; sizi yargılamay ve size her daim destek olan kişilerse, motivasyonunuzu yüksek tutacaktır.
Çevrenizde doğru insanlara yer açabilmek için, size yük olan, sizi üzen ve hayatınızı zorlaştıran kişilerle olan ilişkilerinizi yeniden gözden geçirin.

4. Kendinizi motive edin.

Gelecekte olmak istediğiniz kişiyi gözünüzde canlandırın. Her gün, kim olduğunuzu düşünmek ve kendinizi eleştirmek yerine, kendinize olmak istediğiniz kişiyi hatırlatın ve kendinizi motive edin. “Özgüvenim yüksek, kararlı ve güçlüyüm” gibi.

5. Okuyun.

Kişisel gelişim yayınları ya da roman, mizah dergileri ya da hikayeler… Okumak zekanızı geliştirir, kelime ve bilgi dağarcığınızı arttırır ve dolayısıyla özgüveninizi yükseltir. Böylece, iletişim becerilerinizi de geliştirebilirsiniz.

6. Şükredin.

Her gün, küçük ya da büyük, sizi mutlu eden şeyleri bir deftere not edin. Gün sonunda yazdıklarınızı gözden geçirerek şükredin. Aslında mutlu olmak için ne kadar çok nedeniniz olduğunu görünce şaşıracaksınız.

7. Öğün sayınızı arttırın ve daha az yiyin.

Çok fazla yemek yemek, enerjinizi düşüreceği gibi, formunuzun bozulmasına ve fiziksel rahatsızlıklara da neden olabilir.
Daha sağlıklı beslenebilmek için, yemek saatlerinizi planlayın, öğün sayınızı arttırın ve öğünlerinizi küçültün. Her gün aynı saatte yemek yemek, sindirimi kolaylaştırırken, fiziksel becerilerinizi de arttırır. Sağlıklı ve formda olmak, kendinize olan güveninizi arttırmak ve yaşam sürenizi uzatmak için de birebirdir.

8. Gülümseyin.

Gülümsemek, keyfinizi yerine getireceği gibi; çevrenizdekilerin de modunu yükseltir. Aynı zamanda gülmek, vücudunuzu fizyolojik olarak da etkileyerek daha genç ve enerjik hissetmenize yardımcı olur.

9. İşlerinizi tamamlayın.

Görevlerinizi başarıyla tamamlamak, başarı ve özgüven hissinizi arttırır, kendinizi geliştirebilmenize olanak sağlar.
Harekete geçmeden önce; yapmanız gereken şeylerin listesini hazırlayın, planınız yapın ve vakit kaybetmeyin. Dinlenmeyi ihmal etmeyin ve görevlerinizi tamamladığınızda kendinizi ödüllendirin.

10. Yükünüzü hafifletin.

Birçok kişi, duygusal yüklerini hayatının her alanına taşır. Kabul edilemeyen haksızlıklar, hatalar ve pişmanlıklar, günlük hayatın her noktasında yük olmaya devam eder.
Kağıt kalemi elinize alın ve sizi zorlayan, moralinizi bozan ya da üzen şeylerin listesini yapın. Her maddeyle tek tek ilgilenin, gereken dersleri alın ve yaşadığınız olumsuzlukların sonuçlarını olumluya çevirebilmek için yapabileceklerinizi gözden geçirin.
Moraliniz yükseltmek, hafiflemek, kendinize olan güveninizi arttırabilmek ve ilerleyebilmek için; yüklerinizden kurtulun.

17 Oca 2014 - 18:11 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber