Yarı yıl tatili önerileri

OKULLARIN

yarıyıl tatiline girmesi, bir dönem boyunca yeni ilgi ve beceriler kazanmış ve birçok alanda belirli bir performans sergilemiş olan öğrenciler için soluk alma, dinlenme fırsatıdır. Akademik başarı düzeyi nasıl olursa olsun her çocuğun iyi bir zaman planlamasına ihtiyacı vardır. Öğrencilerin tatili her istediğini yapabileceği bir dönem olarak değil, okulların açık olduğu zamanlarda yapılamayan gezi, spor, eğlence gibi aktivitelere katılabildiği ve zorlandığı derslerle ilgili yeni düzenlemeler yaptığı bir dönem olarak değerlendirmesi en doğrusu olacaktır. Yarıyıl tatilini verimli ve güzel geçirmek için öğrencilerin kendilerine mutlaka bir tatil programı hazırlaması gerekir. Bu programda dinlenmeye, eğlenmeye ağırlık verildiği gibi kendisini eksik bulduğu konuların tekrarı içinde zaman ayrılmalıdır. Özellikle eksikleri fazla olan öğrencilerin

arkadaşlarına yetişmesi için tatil bulunmaz bir fırsattır. Konu yetiştirmede problemi olmayan akademik başarısı iyi öğrenciler için ise tatilde öğrendikleri konuların tekrarını yapmaları yerinde olacaktır.

Tatilde ders çalışma programı

Her öğrenci kendi durumuna göre bir çalışma stratejisi belirlemelidir. Bu hedefler öğrencinin çalışma istediğini kamçılayacak nitelikte olmalı, hayali ve gerçekleşmesi imkânsız hedefler belirlenmemelidir. Uygulanacak dört temel strateji vardır.

Konu tekrarı yapmak: Unutmayı önlemenin en iyi yolu yapılan tekrarlardır. Özellikle konularda eksiği olan öğrencilerin genel tekrara ağırlık vermeleri yerinde olacaktır.

Eksik kalan konuları tamamlamak.

Çalışılmış olmasına rağmen zayıf olan konulara yoğunlaşmak: Örneğin, matematikten eksiği fazla ise öğrencinin tatil döneminde bu derslere daha fazla vakit ayırması verimli olacaktır.

Yeni konular çalışmak: Konu eksiği olmayan ve çalıştığı konulardan çok az soru kaçıran öğrenciler ikinci dönem öğrenilecek konularla ilgili bilgi sahibi olmaları iyi bir başlangıç yapmalarını sağlayacaktır.

Anne babalara öneriler

- Ara dönem anne babaların çocuklarıyla birlikte vakit geçirmeleri için çok iyi bir fırsattır. Bu zaman diliminde mümkün olduğu kadar birlikte zaman geçirilmeli ve zevk alınacak aktivitelerde bulunulmalıdır. Bu aktiviteler sevilen zararsız televizyon programlarının izlenmesi, arkadaşlarla bir araya gelerek ortak zaman geçirme, yakınların ziyareti, hobilere daha çok zaman ayırma şeklinde olabilir

- Yatış ve kalkış saatlerinin düzenli olmasına çalışılmalı ve riskli aktivitelerden kaçınılmalıdır.

- Çocuğun dönem boyunca sergilediği performans diğer çocuklarla karşılaştırılıp kıyaslanmamalıdır.

- Çocukları ikinci döneme motive etmek için kaygı ve tehdit yolu kullanılmamalıdır.

- Karnesinde beklenen performansı gösteremeyen öğrenci, bunun ara karne olduğu telafi şansı bulunduğu yönünde desteklenmelidir.

- Özellikle akademik olarak okulda denemeye cesaret edemediği bazı şeyleri stresten uzak bir ortamda denemesi yüreklendirilmelidir.

- Tatil amacına uygun olarak planlanmalı hem eğlenceye hem de çalışma etkinliklerine vakit ayrılmalıdır, sıkıcı ve yoğun çalışma saatlerinden kaçınılmalıdır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar M.Gökçen Nazifoğlu - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber