Yapımı ve yemesi keyifli tatlı

TİRAMİSU

, Mascarpone ile yapılan bir İtalyan tatlısı. Tatlı severler iyi bilirler, bir fincan çayın ya da kahvenin yanında bir dilim tiramisunun nasıl da güzel gittiğini. Kelime anlamı "Beni neşenlendir”, Beni yukarı çek " olan tiramisuyu bir de Zeynep’in tarifinden denemeye ne dersiniz. Müdavimi olacağınız bu enfes tatlının yapımında şimdiden kolaylıklar diliyorum. Afiyetle…

FINDIKLI TİRAMİSU İÇİN MALZEMELER

ŞURUBU İÇİN;

Yarım bardak sıcak su,

Yarım çay bardağı süt,

1 çorba kaşığı nescafe,

1 çorba kaşığı toz şeker.

KREMASI İÇİN;

2 çorba kaşığı un,

Yarım kilo süt,

2 adet yumurtanın sarısı,

1 çay bardağı toz şeker,

Yarım paket labne peyniri,

1 paket vanilya,

12 adet kedidili bisküvi.

SÜSLEMESİ İÇİN;

Hindistan cevizi,

Fındık.

YAPILIŞI

Kreması için tencereye sütü, toz şekeri, yumurtanın sarısını, unu, koyalım ve elde ettiğimiz karışımı muhallebi kıvamında pişirelim. Kremamız piştikten sonra labne peyniri, vanilyayı ilave edelim ve hiç topak kalmayıncaya kadar karıştıralım.

ŞURUBU İÇİN;

Bir kabın içine sıcak suyu, sütü, nescafeyi, toz şekeri koyalım ve karıştıralım. Tatlıyı yapacağımız kalıbı hafif ısladıktan sonra kremanın 3'te birini kalıba dökelim. Üstüne şurupla ısladığımız 6 adet kedidili bisküviyi dizelim. Kalan kremanın yarısını da kalıba dökelim ve diğer kedidili bisküvileri de aynı şekilde ıslatıp kalıba dizelim. Kalan kremayı da ekleyip buzdolabında 1 saat bekletelim. Buzdolabından çıkardığımız kalıbı ters çevirelim ve üzerini bol Hindistan cevizi ve fındıkla süsleyelim. Enfes tatlı servise hazır. Afiyet olsun.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Zeynep Yücel - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber