Uyuşturucu alarmı

UYUŞTURUCU

tacirlerinin, okulların açılmasıyla okul çevrelerinde sık sık görülmeye başladıkları iddia edildi. Gazetemizi arayan veliler, okul çevrelerine gelen bazı kişilerin öğrencilerle iyi ilişkiler kurarak uyuşturucu vermeye çalıştıklarını öne sürdüler. Payallar Mahallesi'nden gazetemizi arayan bir veli de, Payallar Anadolu Çok Programlı Lisesi'nin çevresinde öğrencilerle diyalog kurmaya çalışan bir siyahi vatandaşın okul idaresinin ihbarıyla jandarma tarafından takibe alındığını ileri sürdü. Veliler, batı bölgesindeki karakol komutanlarının okul çevrelerinde sivil ekip görevlendirerek, çocuklarının uyuşturucu tacirlerinin ellerine düşmesinin önlenmesini istedi.

İL SÖYLENTİLERİ

Bazı AK Partililer, Alanya'nın il olması yönünde başlatılan kampanyanın olumlu sonuçlar vereceğini iddia etti. Bir Ak Parti kurmayı, Ankara'da Alanya dahil iki ilçenin il olması yönünde çalışmalar yapıldığını ileri sürdü. Partili kurmay, il olmayı yıllar önce hak eden Alanya'nın genel seçime kadar hayaline kavuşma olasılığının yüksek olduğunu öne sürdü. Kurmayın, çevresiyle paylaştığı il yapılma çalışmaları mahalleye dönüşen beldelerin de ilçe olma beklentilerini arttırdı.

YAP-BOZ

PTT idarecileri, PTT Avsallar sahil şubesindeki personel istihdamını adeta yap-boz tahtasına çevirdiler. Geçtiğimiz aylarda basında çıkan haberler üzerine şubede ikinci bir personel görevlendiren idareciler, yoğunluğun arttığı bayram öncesi ikinci personeli başka bir şubeye verdi. Personelin bire düşmesi nedeniyle şubede tekrar kuyruklar oluşmaya başladı. PTT sahil şubesinin işlem hacminin bölgedeki tüm şubelerin işlem hacminden yüksek olduğunu söyleyen vatandaşlar, PTT idarecilerinin ikinci personeli yeniden şubede görevlendirmesini istedi. Vatandaşlar, "Bizler banka işlemleri dahil tüm işlemlerimizi PTT'den yapmayı tercih ediyoruz ancak posta hizmetlerinin yanısıra bankacılık hizmetleri veren PTT idarecileri personel politikalarıyla ısrarla bizleri bankalara gitmeye zorluyor" dediler.

ÇOBANLARA UYARI

Geçtiğimiz günlerde Batı Alanya'daki veteriner kliniklerini denetleyen Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veteriner hekimleri, gazetemiz aracılığıyla çobanları yaylalarda ve mahallelerde araçlarla dolaşarak ilaç satan kişilerden ilaç almamaları yönünde uyardı. İlaçların belirli koşullarda muhafaza edilmesi gerektiğini söyleyen veterinerler, araçlarda bu koşulların sağlanmasının mümkün olmadığının altını çizdi. Seyyar satıcılardan alınan ilaçların hayvanları tedavi etmesi yerine daha da hasta edebileceğini söyleyen veteriner hekimler, araçla dolaşarak ilaç satan kişi ve kurumların Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün 513 12 34 numaralı telefonuna ihbar edilmesini istedi.

UYUMAK HARAM

Cadde ve sokakla, cephe konutlarda oturan vatandaşlar egzoz susturucusu çıkartılmış motosikletlerin çıkardığı gürültüden uyuyamıyor. Belediye zabıtası ve jandarma ekiplerinin, egzoz susturucusu çıkarılmış motosikletleri bağlamalarını isteyen vatandaşlar, "Biz de genç olduk ama hiçbir zaman çevremizi rahatsız etmedik. Bölgemizde yaşayan gençlerin susturucularını çıkardığı motosikletlerine bunun yanında ara gaz vererek çıkardıkları gürültü yüzünden uyumak mümkün değil. Herkesin evinde çocuk ve yaşlılar var. Böyle bir şey olamaz. İlgilileri göreve davet ediyoruz" diye konuştular.

HAYALİNE KAVUŞTU

Eski İncekum Belediyesi'nin MHP'li eski Meclis Üyesi Ahmet Ergin, yıllardır hayalini kurduğu Mercedes VIP minibüse kavuştu. Çevresinde sevilen bir sima olan Ergin'in, Volkswagen Golf otomobilini satarak aldığı VIP minibüsün içerisinde TV, ses sistemi, yatar koltuk, buzdolabı ve yemek masası bulunuyor. Boş zamanlarında ve haftasonlarında minibüsle ailesiyle birlikte gezen Ergin "En büyük hayallerimden biri olan VIP minibüsü alabildiğim için çok mutluyum. Artık ölsem de gözüm açık gitmez" dedi.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Adıyaman - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber