Yurtta kopan kola milyonluk tazminat

Kütahya’da geçen yıl ziyaretine gittiği ağabeyi Serkan Ekşi’nin kaldığı Özel İkizhöyük Talebe Yurdu mutfağında elini kıyma makinesine kaptıran ve sağ kolu dirseğin altında kesilen 13 yaşındaki Nurettin Ekşi tazminat davası açtı

KÜTAHYA'NIN merkeze bağlı İkizhöyük Köyü’nde ortaöğretim öğrencilerinin kaldığı Özel İkizhöyük Talebe Yurdu’nda 22 ağustosta meydana gelen olayda o tarihte 12 yaşında olan Nurettin Ekşi, yurtta kalan ağabeyi Serkan Ekşi’yi ziyarete gitti. İddialara göre iki kardeş yurttan dışarı çıkmak için yurt müdürü Mehmet Kalkan’dan izin istedi. Müdür Kalkan da, yurttaki işlerin bitirilmesini isteyerek iki kardeşi mutfağa gönderdi. Ağabey Serkan Ekşi bulaşık yıkarken, yurdun aşçısı Bünyamin Dağ da Nurettin Ekşi’den etleri kıyma makinasına koymasını istedi. Nurettin Ekşi etleri koyarken sağ elini kıyma makinesine kaptırdı. Kıyma makinesiyle birlikte hastaneye götürülen Nurettin’in sağ kolu dirseğinin altından kesildi. 
Müdür ve aşçıya dava 
Olayın ardından yurt müdürü Mehmet Kalkan ile aşçı Bünyamin Dağ hakkında ‘Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan Kütahya 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Savcılık iddianamesinde ‘Şüphelilerin henüz 12 yaşında olan mağduru yurtta çalıştırmaları, yine mağdurdan kıyma makinesiyle et çektirmelerini istemeleri nedeni ile bilinçli taksirle hareket ettikleri, zira bu yaştaki bir çocuğun elini et makinesine kaptırabileceğini öngörmelerine rağmen, gerekli tedbiri almadan atılı suçu işledikleri anlaşıldığından’ ifadelerine yer verildi. 4 Ocak’ta mahkemenin olay yerinde keşifte bulunacağı belirtildi. 
Ceza davasının yanı sıra Ekşi ailesi, avukatları Suat Özcan aracılığıyla, yurt yetkilileri hakkında Kütahya 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde Nurettin Ekşi’nin kopan kolu için 1 milyon 30 bin lira maddi ve manevi tazminat davası açtı. 
‘İki saat kopuk kolla bekletildi’ 
Ekşi ailesinin avukatlığını üstelenen Eskişehir Barosu avukatlarından Suat Özcan, “Onu kurtarmak için ağabeyi kıyma makinesinin fişini çekmeye çalışıyor. Elleri bulaşık yıkadığından ıslak olduğu için elektrik çarpıyor. Aşçı da yardım ediyor ve makineyi durduruyorlar. Çocuklarının ifadelerine göre, ‘bizi beklettiler’ diyorlar. Yaklaşık 2 saat Nurettin’in eli makinenin içinde o vaziyette beklemiş.”

06 Ara 2016 - 07:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber