Yola tuzaklanan bombalar imha edildi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca, güvenlik güçlerinin geçişi sırasında patlatılmak üzere yola tuzaklanan el yapımı patlayıcılar, olası bir faciaya neden olmadan bulunarak, emniyetli bir bölgeye taşınıp, imha edildi

KONUYA ilişkin Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşların her türlü terör eylemlerinden korunması ve seyahat etme haklarını rahatlıkla kullanması maksadıyla her türlü tedbirin alındığı belirtildi. Açıklamada,
“Bu tedbirler kapsamında, Silvan ilçesine bağlı Bayrambaşı mahallesi-Navdest mevkiinde icra edilen mayın ve el yapımı patlayıcı araması çalışmaları esnasında, yolun kenarında 4 adet 12 kilogramlık mutfak tüpü amonyum nitrat ile güçlendirilmiş ile 40 metre kablo tespit edilmiş ve tespit edilen el yapımı patlayıcılar, Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından yola zarar vermemek için bulunduğu yerden emniyetli bir yere taşıdıktan sonra patlatılarak imha edilmiştir. Patlama sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir” denildi.

08 Nis 2016 - 13:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber