Yoga kursunda taciz iddiası

Yoga antrenörü belgesi almak için Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonunun düzenlediği kursa katılan Nilgün B., eğitimin son haftalarında B.A., isimli antrenörün elle tacizine uğradığını iddia etti

İSTANBUL'DA yaşayan 30 yaşındaki Nilgün B., yoga antrenörlüğü için Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) tarafından düzenlenen sertifika programına katıldı. HİS’in geçen günlerde Ankara Gazi Üniversitesinde düzenlediği eğitime kabul edilen Nilgün B., iddiaya göre eğitimin ilk haftalarında eğitmen B.A. tarafından göz hapsine alındı. Eğitimin son haftalarında ise B.A., genç kadını elle taciz etti.
“GEBERTECEĞİM SENİ DEDİ”
Bin 500 lira ödeyip katıldığı kursta B.A.’nın görevli ve yetkili olmadığı halde kendisinin dersine girdiğini anlatan Nilgün B., “Bakışlarıyla beni rahatsız etti. Dersten sonra bana yaklaşmaya çalıştı. Ben kendisine cevap vermedim, rahatsız oldum. Daha sonra taciz etti ve ‘geberteceğim seni’ diye tehdit etti” dedi.
Olayın hemen ardından HİS Başkanı Erdal Zorba’yı aradığını ancak ulaşamadığını söyleyen Nilgün B., bunun üzerine HİS Teknik Kurul Başkanı Süleyman Gönülateş’i aradığını ifade ederek, “Süleyman Gönülateş’i aradım. Zaten kendisi B.A. ile arkadaş. Bu şekilde bir olay olduğunu anlattığımda kendisi B.A.’yı korudu ve beni dinlemedi. Kızdı, bağırdı telefonu yüzüme kapattı” iddiasında bulundu.
“YALNIZ KALAMIYORUM
Olayın ardından yalnız dolaşamadığını dile getiren Nilgün B., “Bu olaydan bir süre sonra B.A., HİS’in düzenlediği bir çalıştay da arkadaşlarıma beni bulacağını söylemiş. Bunun üzerine ben de şikayette bulundum. Mahkemenin verdiği ara kararda 1 aylığına bana yaklaşmama kararı çıktı. Bana göre bu yeterli değil. Bir ay bitecek sonuçta. Benim psikolojim bozuldu. Yalnız kalamıyorum, korkuyorum. Uykusuzluk problemi var. Her an yanımda biri olsun istiyorum” diye konuştu.

06 Nis 2016 - 10:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber