Yeni doğan bebeği çöp konteynerina bıraktılar

Samsun’da yeni doğmuş bir kız bebeğinin çöp konteyneri yanına bırakılmasıyla ilgili bebeğin annesi ile birlikte toplam 4 kişinin 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı

OLAY

İlkadım ilçesi Güzeldere Mahallesi’nde 15 Ağustos 2015 tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, saat 07.30 sıralarında işe giden Gökhan A., tren raylarının alt kısmında ağaç altında çalılıklar arasında kundak bezine sarılı yeni doğmuş bir kız çocuğu buldu. Bebeğe zarar gelmemesi için evine götüren Gökhan A., polise haber verdi. Bebek, Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırılıp tedavi altına alındı ve daha sonra Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne ait çocuk yuvasına teslim edildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, bebeğin ailesinin bulunması için özel ekip kurdu. Özel ekip gece gündüz İlkadım ve Canik ilçelerinde bulunan 30 ayrı iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyip görgü şahitlerinin de ifadelerine başvurdu. Ayrıca Samsun’daki bütün hastanelerde yeni bebek doğumuyla ilgili araştırma yaptı. Çalışmalar sonucu bebeğin 55 plakalı bir otomobil ile olay yerine getirilip bırakıldığı tespit edildi. Aracın plakasından yola çıkan özel ekip, çöp konteynerinin yanına K.K. (29) ile eşi S.K.’nın (34) otomobille birlikte gelip bebeği terk ettiklerini tespit etti. K.K. ve karısı S.K., Canik ilçesindeki evlerinde yakalanarak gözaltına alındı.

K.K. ve eşinin ifadesinden yola çıkan polis, bebeğin annesinin 19 yaşındaki A.Y. olduğunu ve gayrimeşru ilişki sonucu hamile kalarak, bebeği K.K.’nın evinde dünyaya getirdiğini ve bu durumdan A.Y.’nin annesi Y.Y.’nin (43) de haberinin olduğunu ortaya çıkardı. Bebeğin annesi A.Y. ile anneannesi Y.Y., İlkadım ilçesi Adatepe Mahallesi’nde yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3’ü kadın 4 kişi, ‘ihmali davranışla ölüme teşebbüs ve bakım ve gözetim yükümlülüğünü ihlal’ suçlarından Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Şahıslar, gayrimeşru ilişki sonucu dünyaya gelen bebeğin duyulmasıyla rezil olmaktan korktukları için bebeği terk ettiklerini söyledi. 4 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Bebeğin annesi A.Y., annesi Y.Y. ile bebeği çalılıklar arasına terk eden akrabaları K.K. ve eşi S.K. hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "ihmali davranışla kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasında bebeğin dünyaya getiren A.Y. İstanbul'da olduğu için duruşmaya katılmazken, Y.Y., K.K. ve S.K., duruşmada hazır bulundu. K.K., "Bebeğin annesi A.Y. eşimin teyzesinin kızı olur. Bebek hiçbir tıbbi yardım almadan evde dünyaya gelmiş. Benden yardım istediler. Bebek dünyaya gelince babasının duymaması için yurda vermek istedik. Yurtta çalışan bir tanıdığım bana babasının da haberdar olması gerektiğini söyledi. Bebeğin annesi, babası duyması halinde kendisini öldürebileceğini söyledi. Biri bulsun diye evlerin yakınındaki bir yere eşimle birlikte bıraktık. Birileri bulsun diye uzak bir yerde 10-12 dakika bekledik. Birileri bulunca oradan ayrıldık. Bebeğin ölmesini istemedik. Hayatta kalmasını arzu ettik. Bebeği terk emenin suç olduğunu bilmiyorduk" dedi.

K.K.'nin eşi S.K., eşinin verdiği ifadenin doğru olduğunu ifade ederek, "Hamilelik olayını öğrenince babasını bulur konuşuruz, onları evlendiririz diye düşünüyorduk. Bebek dünyaya gelince yedirip içirip giydirip yol kenarına bıraktık. Birini bulunca da ayrıldık" diye konuştu.

Bebeğin anneannesi Y.Y. ise, "Ben A.Y.'nin annesiyim. K.K. de yeğenimin eşidir. S.K.'nin teyzesiyim. Eşimin duymasından korktuğumuz için bu şekilde davrandık. Yaptığımız çok büyük hataydı. Pişmanım. ‘Kalabalık bir yere bırakın bulurlar’ dedik. Bir Müslüman bulsun istedik. Polis kamera kayıtlarından tespit edip bizi buldu" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti bebeği bulan şahsın duruşmada tanık olarak dinlenmesi ve İstanbul'da bulunan bebeğin annesi A.Y.'nin SEGBİS ile ifadesinin alınması için ilgili mahkemeye yazı yazılması ve olay yerinde keşif yapılması için duruşmayı erteledi.

15 Ara 2015 - 14:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber