Yargıtay da öğretmene cinsel saldırıyı affetmedi

Erzurum’un Pasinler İlçesi’nde 2011 yılında Türkçe öğretmeni A.K.’ye tecavüz ederek ağır yaralayan hükümlü sanıklar hakkındaki cezayı, Yargıtay da onandı. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Kadir Narmanlı'ya 58, Ümit Aydemir'e verilen 50 yıl hapis cezası vermişti

ERZURUM 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 23 Eylül 2013 günü yapılan karar duruşmasında Kadir Narmanlı ile Ümit Aydemir, ’cinsel saldırı’, 'öldürmeye teşebbüs’, ’zor kullanmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak’ ve 'silahlı yağma' suçlarından 58 yıl, olayın ikinci sanığı Ümit Aydemir'i ise 50 yıl hapis cezası olmak üzere verilen 108 yıl hapis cezası vermişti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi de, 2016/1917 esas sayılı kararı ile Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dava dosyasını inceleyerek, 58 yıla hükümlü Kadir Narmanlı ile 50 yıl hapis cezasına hükümlü Ümit Aydemir'in 108 yıl hapis cezalarını oy birliği onamasına karar verdi.
"HAKİM BEY ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN, ÖYLE KARAR VERİN" DEMİŞTİ
Hükümlü Kadir Narmanlı ise, karar duruşmasında, "İki kez polis tarafından gözaltına alındım ve serbest bırakıldım. Fotoğrafımı çekip öğretmene gösterdiler. ’O değil’ dedi. Hakim bey elinizi vicdanınıza koyun öyle karar verin. Düğünüme 10 gün kalmıştı. Dünyanın en mutlu insanı ben olacaktım. Abdullah Öcalan’a istenen cezayla yargılanıyorum. Ben o kadar yaşayacak mıyım? Ben 20 liranın acizi miyim? Fakirim ama kimsenin namus, şerefine yan gözle bakmam. Benim kıl, sperm, deri parçası örneklerim hiçbiri uymuyor. Bunların tek biri uysun istediğiniz cezayı verin" demişti.
OLAY:
Olay, 6 Nisan 2011 günü Pasinler ilçesinde meydana geldi. Pasinler’deki Milli Egemenlik İlköğretim Okulu’nda görevli öğretmen 27 yaşındaki A.K., evine giderken saldırıya uğradı. Saldırganlara karşı direnen A.K., bıçaklı ve taşlı saldırıda ağır yaralandı. Tecavüze uğrayan A.K., ambulansla kaldırıldığı Erzurum’da Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım altına alındı.
Olayla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube’ye bağlı Cinayet Bürosu’nda oluşturulan 15 kişilik özel ekip tarafından 4 Mayıs 2011 gecesi şüpheli olarak yakalanan fırın işçisi Kadir Narmanlı’dan önce DNA testi için çeşitli örnekler alındı. Narmanlı ve işsiz olan arkadaşı Ümit Aydemir, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine konuldu. Yerel mahkeme, öğretmen A.K.’ya tecavüz ederek, ağır yaralayan fırın işçisi Kadir Narmanlı’ya 58, arkadaşı Ümit Aydemir’e ise 50 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

11 Haz 2016 - 12:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber