Yangın, gemiye yüklenip götürülen itfaiye araçlarıyla söndürüldü

Balıkesir'in Marmara İlçesi'ne bağlı Avşa Adası'nda dün akşam çöp sahasında çıkan ve korkuya neden olan yangın, bu sabah söndürüldü. Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, alevlere kiraladıkları gemiye itfaiye, kepçe ve arazözleri yükleyip Avşa'ya taşıyarak müdahale edip söndürdüklerini söyledi

KURBAN  Bayramı öncesi sezonun son tatilcilerini ağırlamak için hazırlık yapan Avşa Adası'nda dün akşam çöp sahasında çıkan ve poyrazında etkisi ile yayılan yangın korkuya neden oldu. Marmara Belediye Başkanı Ak Partili Süleyman Aksoy, ada olan ilçelerinden, ada olan mahalleri Avşa'ya, yangını söndürmek için araçları, kiraladıkları gemi ile taşıdıklarını söyledi. Olayı öğrenince kendisininde Avşa'ya gidip çalışmaları yerinde gördüğünü söyleyen Aksoy, "Yangın poyrazın de etkisiyle kısa sürede yayıldı. Alevlere, belediyemize ait sulama aracı, kepçeler,büyükşehire ait itfaiye araçları, orman müdürlüğüne ait arazözler ile müdahale ettik. Yangın söndürme çalışmalarında belediyemizde görev yapan 60 arkadaşımız sabahın ilk ışıklarına kadar çalıştı. Şu anda yangın söndürüldü. Avşa tatilcileri bekliyor" dedi.
Yaklaşık 2 bin 500 kişinin yaşadığı Avşa Adası yaz aylarında tatilcilerin akınına uğruyor. Ramazan bayramı tatilinde Avşa Adası her gün yaklaşık 130 bin kişiyi ağırlayınca yiyecek ve konaklama sıkıntısı yaşanmıştı.

09 Eyl 2016 - 14:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber