Ulaşım bayramda ücretsiz

Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içinde geçirmeleri için EGO ve ASKİ başta olmak üzere tüm birimlerinde gerekli önlemleri aldı. EGO otobüsleri, bayram boyunca ücretsiz olacak. Başkentliler, bayram süresince talep ve şikayetlerini, 24 saat açık olan “ALO 153" hattına iletirken, zabıta ve itfaiye ekipleri, tatil süresince de görev başında bulunacak

BÜYÜKŞEHİR  Belediyesi'nin "Bayramda ücretsiz otobüs yolcuğu" uygulaması, bu yıl da 12 Ağustos Pazartesi ve 15 Ağustos Perşembe gününe kadar 4 günlük Kurban Bayramı süresince devam edecek.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşların, rahat ve ulaşım sorunu olmadan mezarlık ve akraba ziyaretlerini yapabilmeleri, istedikleri yerlere güvenli şekilde ulaşabilmeleri için EGO otobüsleri, ücretsiz yolcu taşıyacak. 12 Ağustos Pazartesi günü başlayacak Kurban Bayramı'nda, 4 gün boyunca Başkentliler, EGO otobüslerine Ankarakart'ları kullanmadan binebilecekler.
EGO OTOBÜSLERİYLE, MEZARLIKLARA KOLAY ULAŞIM
Ankaralıların, arife gününden itibaren mezarlıklara kolaylıkla gidebilmeleri amacıyla da EGO, otobüs seferleri düzenledi. Bu çerçevede Karşıyaka Mezarlığı'na gidecekler için belli noktalardan otobüs kalkacak.
Hastane Metro Durağı'ndan kalkacak 210 No'lu otobüs hattıyla 09.00 ve 17.00 saatleri arasında 15 dakikada bir hizmet verilecek.
277, 279 ve 281 No'lu Yükseltepe-Sıhhiye ve Yükseltepe-Kızılay otobüsleri, Yükseltepe hareket noktasından kalkacak, cumartesi tarifesi uygulanacak.
Sincan Cimşit Mezarlığı'na, Sincan Lale Meydanı'ndan her yarım saatte bir kalkacak EGO otobüsleriyle gidilebilecek. Ayrıca 514-2 No'lu otobüs, Yeni Cimşit Mahallesi Cimşit Serpmeler Durağı ile Sıhhiye arasında 06.25 ile 22.30 saatleri arasında ulaşım sağlayacak.
Başkentliler Mamak Ortaköy Mezarlığı'na da bayram süresince, 354 No'lu Elmadağ-Ankara Gar Gençlik Parkı hattında çalışan otobüslerle 07.00-18.40, 397 No'lu Yeşildere-Ankara Gar Gençlik Parkı hattında çalışan otobüslerle 07.00-19.00 ve 359 No'lu Gökçeyurt-Ortaköy-Kızılcaköy-Ulus hattında çalışan otobüslerle 06.50-22.30 saatleri arasında gidebilecekler.
MEZARLIKLARIN İÇİNDE RİNG SERVİSLERİ
EGO Genel Müdürlüğü, Başkentlilerin kent içi ulaşımlarının dışında, Karşıyaka, Ortaköy ve Sincan mezarlıklarında vatandaşların yakınlarını rahatlıkla ve huzur içinde ziyaret edebilmeleri için de arife günü ve bayram süresince mezarlıklar içinde ring seferleri düzenleyecek.
Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının büyüklükleri dikkate alınarak, Yenimahalle Karşıyaka Mezarlığı'nda 5, Cimşit Mezarlığı'nda 2, Mamak Ortaköy Mezarlığı'nda 1 EGO aracı, mezarlıklar içinde sürekli ring yaparak, vatandaşları gidecekleri kabirlere kolaylıkla ulaştıracak.
Başkent'teki kabristan ziyaretlerinde, Mezarlık Bilgisayar Sistemi'de (MEBİS) vatandaşlara, aradığı mezarı bulmasında kılavuz oluyor. Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının büyüklükleri dikkate alınarak, mezarlık girişlerinde yerleştirilen MEBİS'te yer alan kiosklar sayesinde ziyaretçiler, yakınlarının bulunduğu mezarı ve en kısa yolu, harita çıktısı da alarak bulabilecek.

05 Eyl 2016 - 16:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber