'Türkiye'nin pazarlık yapmaya ihtiyacı yok'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 'Mülteciler meselesini konuşurken bir para ve bunun üzerinden gündeme getirilecek bir pazarlığa Türkiye'nin ne ihtiyacı vardır ne de bizim gündemimizde böyle bir konu vardır' dedi

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, geçen yıl ABD'de öldürülen 23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat adına gerçekleştirilen, 47 bin Suriyeli çocuğun ağız ve diş bakım projesinin tamamlanması programına katıldı.

 

İdealist Diş Hekimleri Derneği, Fatih Belediyesi, Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Derneği ve AFAD'ın ortaklaşa gerçekleştirdiği projede emeği geçenlere teşekkür eden Kurtulmuş, geçen yıl Deah Barakat'ın ABD'de öldürülmesiyle dünyada İslamofobi'nin geldiği noktaya dikkati çekti.

 

Duyarlı bazı insanların dışında kimsenin Barakat'ın ölümüne tepki vermediğini aktaran Kurtulmuş, "Dünya bu olayı görmemezlikten ve duymamazlıktan geldi. İşin diğer bir tarafı da Suriye'deki mülteciler sorununun geldiği vahim noktayı ortaya sermesidir. Türkiye olarak biz 2011 Nisan ayından beri Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapıyoruz. Bugün itibariyle de 2 milyon 700 bine yaklaşmış, bir 300 bin kadar da Irak ve diğer yerlerden gelen mültecilere ev sahipliği yapıyoruz. Bu çerçevede Türkiye'nin şimdiye kadar harcadığı miktar 8 milyar doları aşmış vaziyette" diye konuştu.

 

"KİMSENİN VERECEĞİ PARASAL YARDIMA İHTİYACIMIZ YOK"

 

Kurtulmuş, mülteciler meselesinin Türkiye için başarılı, dünya içinse başarısız bir sınav olduğunu belirterek, mülteciler konusunda yapılacak olanların parasal düzeyde tartışılmasını eleştirdi.

 

Türkiye'nin gösterdiği duyarlılığa devam edeceğini dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Bizim kimsenin vereceği parasal yardıma ihtiyacımız yok. Biz bu destekleri Suriyeli kardeşlerimize sağlarken, sizin gibi duyarlı kardeşlerimizin katkıları, Türkiye'de bütün kesimlerin ortak çabalarıyla ve devletin gücüyle bunları yapabiliyoruz. Mülteciler meselesini konuşurken bir para ve bunun üzerinden gündeme getirilecek bir pazarlığa Türkiye'nin ne ihtiyacı vardır ne de bizim gündemimizde böyle bir konu vardır."

 

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan düzenin çıkmaza girdiğini dile getiren Kurtulmuş, "Mülteciler meselesini biz kardeşlik meselesi olarak görüyoruz. Bir insaf, vicdan ve dayanışma meselesi olarak görüyoruz. Herkes elinden ne geliyorsa bunu yapmaya gayret ediyor" şeklinde konuştu.

07 Şub 2016 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber