Türkiye için tarihi gün! Uzaya fırlatıldı

Türksat 4B uydusu, Kazakistan Baykonur Üssü’nden Türkiye saatiyle 23.40’ta uzaya fırlatıldı

Türksat 4B uydusu, KazakistanBaykonur Üssü’nden Türkiye saatiyle 23.40’ta uzaya fırlatıldı.

TÜRKİYE’NİN 50 DERECEDE İŞLETİLECEK İLK UYDUSU

Feridun Bilgin 4B haberleşme uydusunun, Baykonur’dan fırlatılmasının ardından, 50 derece doğu yörüngesinde teslim alınacağını ve Türkiye’nin 50 derecede işletilecek ilk uydusunun 4B olacağını ifade ederek uydunun Avrupa, Asya, Afrika, Ortadoğu ile Türk Cumhuriyetlerini kapsayacağını söyledi.

"DAHA UYGUN MALİYETLE YÜKSEK HIZLI İNTERNET ERİŞİMİ SAĞLANACAK"

Ka band ile uydudan sağlanan internetin hızında artış sağlanacağını bildiren Bakan Bilgin, “Türksat 4B uydusunda yer alan ka band ile daha uygun maliyet ile yüksek hızlı internet erişimi sağlanacak ve toplam 3 Gbps veri haberleşme kapasitesi artışı sağlanacak” dedi.

Feridun Bilgin açıklamasında uydunun ka frekans bandında sağlayacağı 792 MHz ilave kapasitenin televizyonların canlı yayın geçişlerinde de yoğun olarak kullanılacağını belirterek, "Türksat 3A, Türksat 4A haberleşme uyduları üzerinde veri haberleşmesi ve canlı yayın geçişleri için ayrılan kapasitenin Türksat 4B uydusuna aktarılarak, 42 derece doğu yörüngesinde televizyon yayıncılığı için kapasite artışı sağlanacak ve daha fazla TV kanalına hizmet verilebilecek" ifadelerini kullandı.

ÜRETİMİ 4 HAZİRAN 2014’TE TAMAMLANDI

Türksat 4B uydusunun üretimi 4 Haziran 2014’te tamamlanmış, Baykonur Uzay Üssü’nde proton roketinde başka uyduların fırlatılması sırasında meydana gelen arızalar nedeniyle fırlatma işlemleri durdurulmuş, Türksat 4B için de 16 Ekim 2015 tarihi belirlenmişti.

17 Eki 2015 - 00:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber