Türkiye'den Yunanistan'a yüzdü

Açık su yüzücüsü Seda Kansuk, Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmek amacıyla yaşama geçirilen Dost Kulaçlar Projesi kapsamında Kuşadası’ndan Samos’a kadar kulaç attı

TÜRK-Yunan dostluğunu pekiştirmeyi ve barış mesajı vermeyi amaçlayan Dost Kulaçlar Projesi, Kuşadası Kaymakamlığı, Kuşadası Belediyesi ve TÜRSAB’ın desteğiyle iki kardeş şehir Kuşadası-Samos arasında yaşama geçirildi. 45 yaşındaki açık su yüzücüsü Seda Kansuk, sabah saat 08.00’da Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’daki Dilek Yarımadası Milli Parkı’ndan Yüzme Federasyonu Temsilcisi Mustafa Tarcan’ın hakemliğinde kulaç atmaya başladı. Bir saat 4 dakika yüzen Kansuk’a Türk ve Yunan sahil güvenlik botları ve tekneyle Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı eşlik etti. Yüzerek Türkiye’den Yunanistan’a geçen Kansuk’u Samos adasının Klima Koyu’nda Samos adasının merkezi Vathi’nin Belediye Başkanı Michalis Angelopoulos karşıladı ve Kansuk karaya çıktığında Türk ve Yunan bayraklarını birlikte açarak dostluk mesajı verdi. Yüzme projesini başarıyla tamamlayan Seda Kansuk Dost Kulaçlar Projesinin ikinci adımını tamamlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek “Az önce Türkiye yakasındaydık şu anda Yunan yakasındayız. Bu hedefimi gerçekleştirmeme yardımcı olanlara çok teşekkür ediyorum. Mesafenin kısa olmasına rağmen amacı ve anlamı çok büyük” şeklinde konuştu.
Kansuk’a tekneyle eşlik Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ise "Sisam Adası'na Kuşadası halkının sevgilerini, selamlarını getirdik. Bir filozof der ki, 'Güneş ışıklarının sınırı yoktur, okyanusta balıkların sınırı vatanı yoktur. Gökyüzünde sınırlar yoktur. Ama insanların, halkların ülkelerin de sınırları vardır.' Doğada olmayan sınırların insanlar arasında da olmaması gerekir. Bu da tüm dünyada barışın hakim olduğu, 'önce insan' felsefesinin tam anlamıyla hayata geçirildiği bir dünyada mümkün olacaktır. Ben buna inanıyorum. Türkiye’nin Dilek Yarımadası'ndan Yunanistan’ın Sisam Adası'ndaki Klima koyuna yüzen Seda Kansuk ve ona eşlik eden bizleri dostça karşılayan Mikail Angulapulos ve Sisam halkına teşekkür ederim. Dileğimiz her zaman her yerde barışın, kardeşliğin hakim olmasıdır" dedi.
Samos Belediye Başkanı Mikail Angulapulos da Kansuk ve beraberindekileri “Türkiye’den hoş geldiniz” diye selamladıktan sonra, "Dostluğumuza katkıda bulunmak için yaşama geçirilen bu etkinliğin iki ülke arasındaki ilişkilerin yakınlaşması için atılan önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Bu projenin birinci ayağı olan Sakız Adası'nın ardından Sisam’ın seçilmesi bizim için çok anlamlı. Projenin diğer adalarla devamını dilerim" diye konuştu.

31 Tem 2016 - 20:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber