Türk ve Rus uçaklarının kilit atma savaşları

Rusya ile Türkiye arasında radar ve füze sistemleriyle kilitlenme yani uçaklara 'kilit atma' olayları hız kazandı. Uzmanlar "Rusya S-400 füzeleriyle Türk uçaklarını daha sık taciz edebilir. Ancak Türk pilotlara verilen 'Vur' emri hâlâ geçerli" diyor

TÜRKİYEhava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağının ardından "Bundan sonra ne olacak?" sorusuna cevap aranırken, Suriye sınırında uçan Türk ve Rus uçakları arasında "kilit atma" savaşları başladı. Rusya'nın, Lazkiye'ye kurduğu S-400 hava savunma sistemiyle birlikte bu tacizini daha da artırması bekleniyor. Askeri kaynaklar ise Türkiye hava sahasının ihlaline devam edilmesi ve uyarıların dikkate alınmaması durumunda pilotlara verilen "vur" emrinin geçerli olduğuna dikkat çekiyor.

BUNDAN SONRA NE OLUR?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Gerilimi tırmandırma niyetinde değiliz" şeklindeki açıklamaları havayı yumuşatırken, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un da "Türkiye ile savaşa girecek değiliz" ifadeleri sıcak çatışma riskinin uzak olduğunu ortaya koymuş oldu. Türkiye'nin Rusya'yı hem diplomatik yollardan hem de Ankara'daki askeri ataşeleri üzerinden kapsamlı bilgilendirmesi ve uçağın vurulduğu sırada milliyetinin bilinmediğini anlatması da Rusya'ya karşı düşmanca bir tutum içinde olunmadığını gösterdi. "Bundan sonra ne olacak?" sorusunun cevabı ise halen önemini koruyor. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre düşürülen uçakla birlikte, sınır hattında radar kilidi savaşları da başladı. Rus uçakları bölgede devriye uçuşu yapan Türk savaş uçaklarına radar kilidi attığı öğrenildi.

27 Kas 2015 - 09:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber