Trafik polisi aracına uzun namlulu saldırı! 1 şehit, 1 yaralı

Diyarbakır'da resmi trafik polisi aracına yönelik düzenlenen uzun namlulu silahlı saldırıda 1 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı

Edinilen bilgiye göre, saldırı Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Diclekent semti Yılmaz Güney Caddesi Selahattin Eyyubi Bulvarı kavşağında meydana geldi. Devriye görevi yapan resmi trafik polisi aracına uzun namlulu silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda araç içerisinde bulunan 2 polis memuru yaralandı. Çevredeki vatandaşların kendi imkanları ile hastaneye kaldırdığı polis memurlarından Ahmet Kılıç yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer yaralı polis memuru ise kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı.

Olay sonrasında bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alarak inceleme başlattı. Saldırıya uğrayan aracın camları kırılırken, araç içerisinde çok sayıda mermi olduğu gözlendi. Görgü tanıkları İHA'ya yaptıkları açıklamada saldırganın uzun boylu, beyaz şapkalı olduğunu söyledi. Görgü tanıkları uzun namlulu silahla polislere saldıran saldırganın bölgede bulunan beyaz renkli bir araç ile kaçtığı ve aracın direksiyonunda ise başka birinin daha olduğunu kaydetti.

VATANDAŞLAR DEHŞET ANLARIN ANLATTI

Saldırı anında bölgede bulunan vatandaşlar dehşet anlarını anlattı. Yaralı polislerden birini hastaneye götüren bir vatandaş, yemek yerken silah sesleri üzerine dışarı çıktığını söyledi. İsmini vermek istemeyen vatandaş, "Dışarı çıktığımda saldırgan beyaz bir araca binerek kaçtı. Yaralılardan birini kendi arabamla hastaneye götürdüm, başından ve göğüs bölgesinden kurşun almıştı, durumu çok kritikti" dedi.

MEHMET PİŞKİN

30 Ağu 2015 - 14:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber