'Tesislerde 'Engeller' kalkmalı'

SKAL Alanya, gerçekleştirdiği aylık olağan toplantısında tesislerin engelli misafirlere daha uygun hale getirilmesi için hazırlık ve çalışmalar yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulundu

DÜNYANIN

en büyük turizm örgütlerinden SKAL'ın Alanya temsilciliği Dönem Başkanı Mehmet Nedanlı başkanlığında Sunprime Numa Beach Otel'de toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Sirius Deluxe Otel Genel Müdürü İsmet Ergüleç, Alaiye Otel Genel Müdürü Selim Soylu, Emre Argun, Hayriye Argun ve çok sayıda turizmci katıldı. Toplantıda, Alanya'da hizmet veren turistik tesislerin engelli misafirlerin de kullanımına uygun dizayn edilmesi ve bu tür tesislerde gerekli personelin istihdam edilerek sertifikalandırılması oldu. Proje hakkında bilgiler veren Emre Argun, çalışmanın bazı otellerde pilot uygulamasının yapıldığını, işitme engelli misafirler için bazı personellere işaret dili eğitimi verildiğini söyledi.

'HER KESİME HİTAP ETMELİYİZ'

Toplantının konuğu olan BN Danışmanlık Şirketi'nin Proje Koordinatörü Aysun Koç Ozanözü de çalışmanın daha önce uygulandığı işletmeler ve Avrupa Birliği (AB) standartları hakkında örnekler vererek, "Engelli birey demektense dezavantajlı bireyler demek daha cazip. Daha naif bir ifade. Tesislerimize, şehrimize gelen bu tür bireylere yaklaşımımız çok önemli. İnsanlar rahat edebilecekleri yerleri her zaman tercih ederler. Bizim de buna göre hazırlıklar yapmamız gerek. Otellerimizi buna göre tasarlamalıyız. Tabi ki tamamını buna göre ayıramayız ama 5 oda, 10 oda veya 1 kat gibi özel ayrıcalıklar tanıyabiliriz. Her kesim için bu oluşturulamaz belki ama en azından bir kısmı için bu yapılabilir. Yani bir işletme işitme engelliler için hazırlık yapar der ki, 'Ben görme engelli kişileri alamıyorum alt yapım yok' o zaman olan yere yönlendirilir. Çünkü insanlar bunları önemsiyor. Kendisi için hazırlanmış yerler, kendisini anlayabilecek, derdini anlatabileceği yerler arıyor. Bununla ilgili gerek tesislerde gerek personelde çalışmalar yapıp İSO onaylı sertifakalandırma yapmayı hedefliyoruz. Bunu geri dönüşümü herkese olacak" dedi.

'NİTELİKLERİMİZİ ARTTIRMALIYIZ'

SKAL Alanya Başkanı Mehmet Nedanlı da, "Alanya'yı daha üstün niteliklerle donatarak tercih alanını arttırmalıyız. Aysun hanımın da söylediği gibi her kesime hitap etmeliyiz. Alanya'nın daha iyi şartlarda, daha çok kişiye, daha uzun süre hizmet vermesi için elbirliği ile çalışmaya devam etmeliyiz. Bu proje bir çok açıdan bizleri daha üst düzeye taşıyacaktır. İnsanlar kendilerini önemli hissederse buradan zevk alırlar. Özel durumu olan insanlar da bu açıdan en çok ilgi isteyen kesim. Diğer alanların yanında bu konuya da ağırlık vermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bununla ilgili de gerekli çalışmaları yürüterek projeye ortak olacak tesislerle bunun yaygınlaştırılmasını sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

28 Eyl 2016 - 17:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber